Stvaraju se velike gužve prema Novom Zagrebu: Krenuli radovi na jednom od najvećih gradskih mostova

Foto: Grad Zagreb

Rano jutros započeli su radovi na održavanju južnog prilaza vijadukta Mosta mladosti.

Lokaciju je obišao gradonačelnik Milan Bandić koji je istaknuo da će sanacija vijadukta, ukupne vrijednosti oko 80 milijuna kuna, trajati godinu dana, te sugrađane zamolio za strpljenje i razumijevanje.

“Uz sanaciju ograda, čeličnih vijenaca i nogostupa na ukupnoj dužini od oko 700 metara radovi obuhvaćaju kompletnu rekonstrukciju svih elemenata vijadukta, otklanjanje dotrajalog asfaltnog zastora koji će biti zamijenjen visokootpornim betonom, izvedba hidroizolacije kolnika, promjena sustava oborinske odvodnje, sanacija oštećenja betona na stupovima, obnova pješačke i odbojne ograde, te niz drugih intervencija koje će biti poduzete ovim projektom“, rekao je Krunoslav Tepeš, pomoćnik pročelnika za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

Predsjednik Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb – istok, Miljenko Arapović naglasio je da se radi o kapitalnom projektu koji je od iznimne važnosti za velik dio građana iz ovoga dijela grada.

Mostom Mladosti u smjeru juga vozi se sporije, uz povremena zaustavljanja, zbog radova koji onemogućuju prometovanje prema novozagrebačkim naseljima Dugave i Travno.

Privremeno postavljenom signalizacijom promet se usmjerava u krajnje desni prometni trak i jednim se dolazi do rotora u Zapruđu.

Zbog radova se na gotovo mjesec dana zatvara ulica na periferiji grada: Evo kako ju zaobići

Komentari

loading...