Stupići su gradonačelnikov ‘fetiš’ ili zaista imaju neku funkciju?

FOTO: Facebook / Zagreb Online

Stupići na parkiralištima, stupići na prometnicama, stupići na raskrižjima, nema gdje nisu neophodni, no prometnim stručnjacima i oporbi gomilanje stupića nema nikakvu funkciju.

U gradu Zagrebu postavljeno je na tisuće stupića, što gumenih, što željeznih, no nitko ne zna čemu služe i zašto su postavljeni. Štoviše, prometnim stručnjacima i oporbi gomilanje stupića nema nikakvu funkciju.

Gradska oporba predlaže da se Zagreb preimenuje u Stupnik. “Očito naš gradonačelnik ima različite fetiše, pa imamo fetiš na fontane i očito fetiš na te stupiće”, smatra Anka Mrak-Taritaš.

Metalni stupići mogu biti čak i opasni za bicikliste i motocikliste, zbog svoje neprimjetnosti. Gumeni su manje opasni, ali je i njihova cijena viša.

“Imamo informaciju kako koštaju 100 eura po komadu, međutim bilo bi vrlo dobro da gradonačelnik sam kaže koliko koštaju i da vidimo kakav je bio postupak javne nabave”, govori Matej Mišić, SDP.

Grad Zagreb nije odgovorio koliko je stupića postavljeno, koliko stoje i koji ih stručnjak raspodjeljuje po gradu, piše Dnevnik.hr.


Komentari