STUDENTICA IZ ZAGREBA PREŽIVJELA NALET VLAKA: Spasilo ju čudo, ali neke posljedice su ostale

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Maja Šuman (23) u večernjim je satima prije šest godina s kapuljačom na glavi i slušalicama u ušima prelazila prugu na Zapadnom kolodvoru u Zagrebu.

Maja nije čula vlak, a strojovođa se nije mogao zaustaviti. Vlak je tijelo gurao po tračnicama još nekoliko metara.

“Nesreće se ne sjećam, kao ni sljedećih deset dana. To razdoblje mi je u potpunome mraku. Probudila sam se u bolnici s teškim ozljedama glave i desne noge. Rekli su mi da me spasilo čudo jer je malo nedostajalo do izljeva krvi u mozak “, kazala je za 24 sata  porečka studentica ekonomije koja živi u Zagrebu.

Ova djevojka je i stolnotenisačica, a u sportskom svijetu postigla je zavidne uspjehe.

“Najviše mi je stradala bedrena kost i skočni zglob te živci u nozi. Normalno hodam, ali ne mogu podignuti prste desne noge i na zglobu imam zaista ružan ožiljak. Nakon nesreće neko vrijeme sam slabije čula i vidjela na lijevo uho i oko, a do danas mi je ostao šum u uhu”,  kaže Maja.

Upisala je studij ekonomije i sad je na trećoj godini. Sve ispite daje u roku, a jednu godinu je pauzirala zbog volontiranja u Njemačkoj. Radi i u studentskoj udruzi Case study competition, a glavna je trenerica u klubu Marathon. Velika podrška joj je dečko. Kaže da ih je spojila njezina nesreća.

“Alergična sam kad sad nekog vidim kako po cesti hoda sa slušalicama. Imala sam sreće, a moglo je biti svašta “, tvrdi Maja, koja je dobila i nagradu “Ponos Hrvatske”.


Komentari