LJETO U STUDENTSKIM DOMOVIMA: Stanari ‘Save’ sele u Dom Cvjetno naselje

Facebook

Bliži se kraj akademske godine, a stanare zagrebačkih studentskih domova zanimaju uvjeti ljetnog smještaja u domovima, ali i najavljena prijevremena iseljenj iz njihovih soba.

Kako  studentski.hr doznaje iz pouzdanih izvora ljetni smještaj biti omogućen i ove godine, ali ne u Studentskom domu Ante Starčević, kako se nagađalo, već u Studentskom domu Cvjetno naselje.

Ljetni smještaj studenti će moći koristiti od 15. srpnja do 31. kolovoza, a koštat će ukupno 900 kuna. Razlog nešto više cijene smještaja preko ljeta je taj što u tom periodu smještaj ulazi u sustav PDV-a.  Stanari studentskih domova Lašćina, Ante Starčević i Cvjetno naselje moći će ostati u svojim sobama sve do 15. srpnja, dokad će smještaj plaćati po “normalnim” cijenama.

Drugačija je situacija u Studentskom domu Stjepan Radić koji će, prema zadnjim informacijama, ugostiti sve sportaše i volontere tijekom Europskih sveučilišnih igara. Stanari “Save” će svoje sobe biti primorani napustiti već 24. lipnja. Međutim, to ne znači da će studenti ostati “beskućnici”, već će se za njih pronaći mjesta u drugim studentskim domovima, u kojima navodno ima slobodnih mjesta.


Ova stuacija je nastala jer pojedini fakulteti nisu prilagodili nastavu i ispitne rokove terminu Europskih sveučilišnih igara, koje će se održati u Zagrebu i Rijeci od 12. do 25. srpnja.

Procjenjuje se da će na najvećem sportskom natjecanju ikad održanom u Hrvatskoj sudjelovati pet tisuća sportaša te dvije tisuće volontera.

Komentari