STUDENTI SA SAVE TRAŽE OSOBU ZA DEJT Uvjet?: ‘Samo da je pozitivna na koronu!’

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Informacija da će se od idućeg tjedna COVID potvrde tražiti i od studenata na pojedinim fakultetima u Zagrebu, nije naišla na odobravanje pojedinaca. Tako se u Facebook grupi koja okuplja studente smještene u Studentskom domu Stjepan Radić pojavio neobičan upit.

Jedan je mladić, koji tvrdi da studira na Kineziološkom fakultetom, traži osobu za izlazak, pod uvjetom da je ta osoba pozitivan na koronavirus, piše Telegram.

“Tražim osobu koja je zainteresirana za izlazak, bilo u vidu neke večere, pića, svejedno. Jedini uvjet je da je ta osoba pozitivna na COVID-19.

Sukladno novonastalom situacijom i epidemiološkim mjerama, nastavak mog studiranja na KIFu mogao bi biti ugrožen, zbog toga i šaljem ovakav poziv. Smatram da ću sa potvrdom da sam prebolio Covid-19 imati dugoročnije, a i po zdravlje veće blagodati nego da se cijepim”, napisao je, a u komentarima su se oglasili još neki studenti s podrškom i istom zamolbom.

Jedan od komentatora je naglasio da će  “otpor biti nužan na svim društvenim aspektima, a otpor studentske populacije ako izostane, to bi zapravo značilo da nemamo studente u državi već poslušne učenike”.

“Moram priznati da ovo što čitam i što tražiš je zapravo tužno, jer ovo više nije normalno šta ova naša država i sistem rade od ljudi. Treba se hitno izboriti za neke promjene inače ćemo biti isti kao i miševi u laboratoriju, zapravo već sad jesmo”, još je jedan od komentara.

Nešto kasnije, u raspravi su se javili i pojedinci s idejom da se studenti pridruže svakodnevnim prosvjedima na Markovom trgu.

Isto tako, u grupi se pojavio i event  “Masovno okupljanje u cilju dobivanja virusa COVID-19”. Prema dostupnim podacima održao se danas od 13 do 16 sati u SD-u Stjepan Radić. Je li tko došao, nije poznato.

Foto: Screenshot

Ako je suditi po upitima i raspravama koje studenti vode u grupama, očigledno je da postoji nezadovoljnih osoba epidemiološkim mjerama, a radi li se isključivo o glasnim pojedincima ili postoji ozbiljan razdor među studentima bit će jasnije idući tjedan kada na snagu stupa mjera kojom se uvodi šira upotreba COVID potvrda.

Komentari