Studenti kojima su izgorjele sobe dobiti će novčanu naknadu

FOTO: Andrej Mrkonjić

 

Studentima je osiguran smještaj.

Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić u pratnji suradnika, sanacijskog upravitelja Studentskoga centra u Zagrebu Mirka Bošnjaka i predsjednika Studentskoga zbora Sveučilišta u Zagrebu Petra Labrovića obišao je studentski dom „Cvjetno naselje“ čiji je jedan dio oštećen u požaru koji je buknuo u srijedu.

Ministar je istaknuo kako će Ministarstvo znanosti i obrazovanja osigurati jednokratnu pomoć u iznosu od 4 000 kuna studentima koji su pretrpjeli štetu, a koje će uplatiti u ponedjeljak, 27. veljače.  Također, izvidjet će se mogućnost dodatne naknade kada se utvrdi točna visina štete.


Podsjetimo, u srijedu nešto iza 15 sati vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Zagreb izašli su na intervenciju. Sudjelovalo je 8 vozila i 26 vatrogasaca koji su vatru ugasili ubrzo nakon što su stigli na mjesto požara. Ozljeđena su dva studenta, a žena (77) koju je prilikom intervencije udarilo vatrogasno vozilo izgubila je život.

Očevidom je utvrđeno da je požar izbio zbog djelovanja otvorenog plamena iz zasad neutvrđenog izvora na ravnom krovištu spojnog objekta, koji spaja treći i četvrti paviljon studentskog doma.

>>>Otkriven uzrok požara u domu: Bačeni opušak je kriv za sve?

>>>Obnove studentskih domova koštale 300 milijuna kuna, a sada je jedan progutao požar

Komentari