Studenti izbačeni iz soba nakon potresa: ‘Nismo razmaženi, ali ovo nije normalno’

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Studenti iz Studenskog doma Cvjetno nakon zagrebačkog potreza bili su primorati u svega nekoliko sati iseliti iz svojih soba te se privremeno preseliti u Studentski dom Stjepan Radić kako bi svoj životni prostor ustupili građanima čiji su domovi oštećeni u potresu.

Ta naprasna selidba izazvala je val nezadovoljstva među studentima.

”Nismo bešćutni, naravno da se trebamo solidarizirati i pomoći ljudima koji su ostali bez krova nad glavom, ali problem je u načinu na koji su se tu tim okolnostima nadležni iz SC-a ophodili prema nama. Nitko nam nije poslao službenu obavijest o seljenju, već smo informacije dobili na Facebooku u našoj internoj grupi, a oni koji u tim momentima nisu bili aktivni na društvenim mrežama, već u svojim sobama obaviješteni su od djelatnika doma koji su im zakucali na vrata i naravno izazvali kaos. Ljudi su se našli ispred doma, panično nazivali prijatelje ili rodbinu da im pomognu u prenošenju stvari, nikakve mjere tu nisu poštovane niti je ikoga bilo briga na upozorenja koja su na snazi zbog pandemije koronavirusa”, prepričava nam jedan od stanara doma te dodaje da su od djelatnika SC-a dobili naputak da uzmu vreće i u njih pobacaju stvari.

”Naše stvari su potrpane u crne vreće na koje su kao naljepili osobne podatke da se zna što je čije, to su naši životi, nitko nije mario na to. Masovno se trpalo, neke stvari su se uslijed tog masovnog stampeda pogubile, neke pomiješale, neke polupale. Sami smo se morali snalaziti za preseljenje, a došli smo u sobe gdje swu već bile stvari od stvarnih stanara koje su također osigurali ljepljivim trakama zalijepljenima po sredini ormara. Naravno da su nas dočekale sobe koje nitko nije dezinficirao, ali takve sobe dočekale su i stanare  na Cvjetnom, koji su uselili u naš prostor. Nismo razmaženi, suosjećamo s ljudima, ali u tim sobama su bile naše stvari, neki od nas tamo žive godinama, nekima su stvari u sobi sentimentalno vrijedne, neki su štedjeli da bi si mogli priuštiti neke od stvari koje su nam samo pobacali usred masovne evakuacije”, zaključuje naš sugovornik.


Komentari