STUDENTI, IMATE BRILJANTNU PODUZETNIČKU IDEJU? Evo kako je lako možete i ostvariti

Goran Stanzl/PIXSELL

Prijavite se na studentsko Business Plan natjecanje i osvojite naprednu edukaciju i mogućnost predinkubacije u Tehnološkom parku Zagreb.

S obzirom na sve veće potrebe za razvojem poduzetništva među studentskom populacijom, svi studenti na području grada Zagreba imat će priliku svojom inovativnošću kroz pisanje poslovnog plana postati poduzetnicima.

Studenti često imaju briljantne ideje, ali nisu sigurni kako i odakle krenuti. Studentima se nude relevantna znanja i iskustvo te pomoć u ostvarenju cilja – postati uspješan poduzetnik. Pozivaju se studente da se prijave na studentsko natjecanje u sklopu projekta Postani/ostani poduzetnik (POP) – promocijom poduzetništva i uzajamnim učenjem do razvoja poduzetništva na području grada Zagreba. Prijave su otvorene do 14. siječnja 2016., detaljne informacije o otvorenom natječaju potražite na službenoj internetskoj stranici.

Projekt je namijenjen studentima na području gradu Zagrebu s ciljem poticanja inovativnog poduzetništva, širenja poduzetničke kulture te poboljšanje obrazovanja usmjerenog na poduzetništvo.

Nakon prikupljenih prijava mentorski tim će evaluirati i odabrati timove koji nastavljaju s natjecanjem. Odabrani timovi nastavljaju razvoj svojih poslovnih planova uz mentorsku podršku, a najboljim timovima su namijenjene nagrade u protuvrijednosti od 8 000 kn.

Najbolji tim će dobiti mogućnost predinkubacije u Tehnološkom parku Zagreb koja uključuje radni prostor te usluge poslovnog savjetovanja, mentorstva, umrežavanja i edukacije u periodu od 6 mjeseci, protuvrijednost nagrade iznosi 15 000 kn.

Razvojna agencija Zagreb je nositelj projekta. Partneri na projektu su Grad Zagreb i Sveučilište u Zagrebu Ekonomski fakultet u suradnji sa SEECEL-om. Cilj projekta je uspješno promovirati mogućnosti za ulazak i ostanak u poduzetništvu na području Grada Zagreb kroz učenje za poduzetništvo i kampanje za promociju studentskog i start up poduzetništva te učenja za isto.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 242 196,58 kn od čega je iznos EU potpore 218 865,26 kn. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Komentari