Studenti i profesori Filozofskog donijeli na Markov trg 8000 potpisa za smjenu rektora Borasa: Nisu dugo čekali njegov odgovor

Foto: Facebook

“Jedan čovjek, rektor Sveučilišta u Zagrebu i njegovi pomoćnici, određuju, predlažu sve odluke, tumače sve propise i onemogućavaju da se ikog drugog čuje. Ostala nam je samo ulica”, rekao je za N1 televiziju je ispred nastavnika i studenata odbijeni kandidat za dekana fakulteta Neven Jovanović.

Oni kažu da u Vladu idu kako bi spriječili gušenje demokracije na fakultetu.

Podsjetimo, pobunu na Filozofskom pokrenula je odluka rektora zagrebačkog sveučilišta Damira Borasa da smijeni trenutnu dekanicu Vesnu Vlahović-Štetić, ali i fakultetu u potpunosti onemogući postavljanje uprave koju sami izaberu.

Prethodno je Rektorat s Borasom na čelu odbio Nevena Jovanovića za dekana Filozofskog fakulteta, iako ga je fakultet predložio. Njega je Senat odbio na sjednici koja se nije fizički održala.

Povorka studenata i profesora zastala je pored Rektorata, a potom odnijela u Vladu više od 8000 potpisa peticije.


Foto: Facebook

Prosvjedu su se pridružili i odnedavno saborski zastupnici Tomislav Tomašević i Katarina Peović. Okupljeni kažu da nije samo problem u Borasu nego i Bandiću, za koje tvrde da imaju neke “zanimljive odnose” koji uključuju i “neke sastavnice fakulteta s nekim nekretninama tih sastavnica”

“Mogu samo reći da je to peticija od prije mjesec dana, ne bih komentirao. Imamo sjednicu Senata i ne mogu komentirati”, rekao je kratko Boras za N1.

Na činjenicu da su studenti i profesori fakulteta peticiju odnijeli premijeru Andreju Plenkoviću, s obzirom na poziciju Sveučilišta, Boras je rekao:

“To je samo dokaz da se bave politikom, što se na Sveučilištu ne bi trebalo po Statutu i zakonu”, rekao je i odbio komentirati što očekuje od današnje sjednice.

Organizirana prosvjedna povorka protiv rektora Boras, a Sindikat slao pismo Senatu Sveučilišta

Komentari

loading...