Struka zaključuje: Nema uvjeta za redovno prometovanje javnog prijevoza Novim Zagrebom

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Najpoznatiji prošlogodišnji milijunski projekt, zagrebački rotor, na neko je vrijeme izmijenio trase javnog prijevoza. Nove su linije otvorene, druge su u potpunosti ukinute, a treće su pak izmijenjene. Jedna takva, linija je busa 234 Glavni kolodvor-Kajzerica-Lanište. 

“Izmijenjena je trasa prije radova ulazila na Kajzericu na Remetinečku cestu, prolazila dalje Cimermanovom uz nasip te je skretala na Antalovu do Holjevćeve i Glavnog kolodvora i sličnim putem išla natrag prema Laništu”, kazala je predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Kajzerica, Ana Gugić te istaknula kako je otvaranjem radova, ista linija od Laništa išla preko Avenije Dubrovnik, skretala u Cimermanovu i odmah u Antalovu prema Glavnom kolodvoru i istim putem natrag.

Već je tada mjesni odbor upozoravao kako je naselju Kajzerica otežano korištenje javnog gradskog prijevoza jer većina stanovnika tog naselja živi na zapadnom dijelu.

“Najteže je stanovnicima koji žive sa zapadne strane pruge koja naselje dijeli na pola, a ispod koje ne postoji prolaz pa je nekim stanovnicima potrebno i do 15 do 20 minuta pješačenja do prve stanice”, zaključuje Gugić.

Kako bi stali na kraj ovom problemu, početkom radova, tražili su da sama linija nekako zaokruži Kajzericom kako bi pokupila i stanovnike zapadnog dijela naselja, ali su odbijeni.

Tako su stanovnici Kajzerice čekali kraj radova na rotoru i povratak linije na staru trasu, no njegovim otvaranjem uslijedio je šok. Naime, linija, nešto više od mjesec dana nakon završetka radova, još uvijek vozi izmijenjenom trasom te nije pogodna za većinu stanovnika naselja Kajzerica.

“Nije nam jasno zašto se nije vratila stara trasa jer je potpunim dovršetkom radova na Rotoru otvoren ulaz s Mosta na Remetinečku cestu. Navedeni ulaz ima radijus zakretanja od 25 metara što je u potpunosti dovoljno za zglobne autobuse čiji je minimalni radijus zakretanja 7.5 do 13.0 metara te u skladu s istim ne postoji prometni problem vezan uz prolazak autobusa”, navodi Gugić.

Ipak, iz Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb-zapad odgovaraju da je na sastanku sa ZET-om istaknuto kako je struka donijela zaključak te utvrdila kako je vožnja autobusa preko rotora nemoguća jer je dodatno izgrađena prometna traka i prometne regulacije koje onemogućuju povratak trase na staro, a gradnja dodatnih traka uz pomoć kojih bi ova linija prometovala redovno, nije moguća.


Komentari