Struka se pobunila protiv Bandićevog metroa: ‘Neće se riješiti problem vibracija, niti gužve u središtu grada’

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Detalji od ideji gradonačelnika Milana Bandića za gradnju metroa od Britanca do Draškovićeve ulice trebali bi biti poznati do kraja tjedna, prenosi Radio Sljeme.

Ipak, neki prometni stručnjaci smatraju da podzemni tramvaj od Britanskog trga do Draškovićeve ulice nije dobro rješenje. Dva i pol su mjeseca od potresa, tramvaji još ne voze gradskim središtem, a stanari se boje da bi tramvajske vibracije dodatno ugrozile zgrade oštećene u potresu.

Time se došlo na ideju o prvom dijelu metroa te pješačkoj zoni u Ilici i Jurišićevoj ulici. Gradonačelnik Bandić je tu ideju prvi puta iznio prije tjedan dana na konferenciji za novinare gradskog Stožera civilne zaštite.

Bandićeva ideja ponajprije je doživljena kao još jedno predizborno obećanje, a ni dio struke nije oduševljen ponovnim aktualiziranjem stare ideje o zagrebačkom metrou. Predstojnik Zavoda za prometno planiranje na Fakultetu prometnih znanosti Marko Ševrović smatra da se tako neće riješiti vibracije.

“Kad se radi takav podzemni tramvaj, on je najčešće vrlo plitko i samim time se te vibracije niti ne smanjuju u toj mjeri kao da idete s klasičnim metroom koji je obično na većim dubinama. Uzmite samo u obzir da će biti ogromne vibracije kad se to gradi”, upozorio je Ševrović.


Osim samih vibracija, upitna je i prometna vrijednost planiranog podzemnog tramvaja. “Kad dođete jednom do Britanca, do Draškovićeve nije problem doći. Problem je Črnomerec, Trešnjevački plac, Maksimir. Problem su nekakvi obodi centra grada, gdje dolazi do velikog miješanja između cestovnog prometa i tramvaja i tu najčešće dolazi do samih zastoja”, dodao je Ševrović.

A da bi se uspostavila pješačka zona nije nužno izbaciti tramvaje iz gradskog središta, ustvrdio je Ševrović dodavši kako je tramvaj u Ilici simbol Zagreb.

Komentari

loading...
-->