‘STRUČNJAK ZA UTJERIVANJE I OTKUP DUGOVA OD VELIKIH TVRTKI’: Uhićen kontroverzni zagrebački poduzetnik

FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL

Petrović je 2009. godine osumnjičen da je zlorabio svoj položaj kao nositelj poslovanja u trgovačkom društvu iz Zagreba.

Kontroverzni poduzetnik, poznat sa suđenja zagrebačkoj mafiji, Blaž Petrović uhićen je u Zagrebu. Sumnja se da je utajio više od 15 milijuna kuna poreza. Iako je više puta bio na sudu, Petrović nikad nije pravomoćno osuđen.

Petrović je 2009. godine osumnjičen da je zlorabio svoj položaj  kao nositelj poslovanja u trgovačkom društvu iz Zagreba, dok je 43-godišnja suradnica zloupotrijebila svoj položaj u razdoblju od rujna 2003. godine do lipnja 2004. godine kao direktorica u tvrtki.

Tako su “obavili” više fiktivnih poslova čime je Petrović nelegalno “zaradio” 9,6 milijuna kuna. Sklapali su ugovore o ustupu, namirenju i preuzimanju potraživanja te davali i primali pozajmice, a bavili su se i drugim poslovima koje nisu evidentirali u poslovnim knjigama, piše dnevno.hr.

Osim toga, 2001. godine Blažu Petroviću se sudilo u “procesu stoljeća” protiv zagrebačke mafije. Optužbi za iznuđivanje on je tada oslobođen.

Petrović je u medijima prozvan stručnjakom za utjerivanje i otkup dugova od velikih tvrtki.


Komentari