Stravično stanje u Mesničkoj: Zbog prometnih gužvi stanarima pucaju zidovi na kućama

Prekoračenje brzine ostavlja i posljedice poput pukotina na pročeljima i nesnosne buke zbog koje stanari ne mogu spavati.

U jednom satu Mesničkom ulicom prođe oko 600 automobila. Ograničenje brzine  je 30 kilometara na sat, ali ograničenja se drže samo stanari.

“Samo se stanari drže propisa, svi ostali voze od 60 do 100 kilometara na sat. Tako se bez kontrole voze danju i noću pa ne znamo više je li naša ulica kulisa za ‘Brze i žestoke’”, kaže Sonja Vrčić Vikić koja živi u Mesničkoj.

Prekoračenja brzine ostavlja i posljedice poput pukotina na pročeljima i nesnosne buke zbog koje stanari ne mogu spavati.

Iz Policijske uprave zagrebačke kažu da se u posljednje četiri godine na Mesničkoj dogodilo čak 16 prometnih nesreća, a postoji samo jedan prometni znak koji se teško može primijetiti tijekom vožnje, prema tvrdnjama stanara.


“Na kolniku Mesničke ulice nema posebno istaknutih prometnih znakova izričitih naredbi, samo prometni znakovi obavijesti, kojima je kolnik Mesničke ulice označen kao zona u kojoj je ograničena brzina kretanja, a postavljeni su kod raskrižja s Ilicom, gdje počinje zona Gornjeg grada”, rekli su iz PUZ-a za Jutarnji.

Također, u Mesničkoj je došlo do pojačanog prometa jer brojni vozači dolaze do Ilice preko Ilirskog trga kako bi zaobišli gužvu na Ribnjaku.  Iako je prometovanje tim pravcem zabranjeno, sve više ljudi čini prometni prekršaj nepropisno dolazeći iz smjera sjever – jug.

Prometne gužve izazivaju jake vibracije zbog čega pucaju zidovi na kućama stanara koje su zaštićeno kulturno dobro. Žarko Željko, sudski vještak za graditeljstvo potvrđuje ove navode i ističe da zbog neobuzdanog prometa dolazi do propadanja okolnih zgrada.

“To su zgrade koje su stare i po 200 ili više godina, koje su u doba gradnje imale slabe temelje. Njihova razina temelja je u razini ulice, zbog čega su podložnije različitim vanjskim utjecajima. U ovom slučaju, vibracije od težih automobila koji voze većom brzinom od dopuštene mogu prouzročiti vibracije cijele zgrade, što dovodi do pucanja na vanjskim pročeljima okolnih kuća”, rekao je Željko za Jutarnji.

Prometni stručnjak Goran Husinec predlaže model koji bi trebao osvijestiti vozače.

“Znakovi koji pokazuju ograničenje brzine ništa ne znače, jedino rješenje je postavljanje kamera. Na taj način bi se vozači pridržavali ograničenja, a na Ilirskom trgu bi se kažnjavali vozači koji voze u nedopuštenom smjeru. Stanarima se postavi naljepnica u automobil, a kažnjavaju se svi ostali vozači u prekršaju”, predlaže Husinec.

Komentari