STRAVIČNO: Je li ovo pravi uzrok požara na Cvjetnom?

FOTO: Zagreb.info

Ogorčeni i zbunjeni studenti još uvijek ne znaju što je prouzročilo požar u njihovom domu.

Studenti i stanovnici Studentskog doma Cvjetno nakon nesreće koja ih je zadesila, za Zagreb.info prepričali su svoje dojmove. Jedan od studenata kazuje kako ga je trznulo kucanje na vratima. Tada im je rečeno da izađu iz doma, nakon čega su vidjeli da je sve u dimu te da se požar širi od kuhinje.

U Domu dva paviljona spaja jedan niži dio te se na tom dijelu, prema riječima našeg sugovornika, zapalio krov, nakon čega se požar proširio proširio na terasu, fasadu i četvrti kat doma. Kako nam prepričavaju svjedoci, nekoliko soba u četvrtom paviljonu izgorjelo je do temelja, a još nekoliko ih je zahvaćeno vatrom. Uz to u požaru su nastradale tri osobe.

Kako to obično biva, nakon nesreće uslijedi pitanje zašto se takvo što dogodilo. U skladu s time i ovi se ljudi pitaju zašto je i kako došlo do požara. Jedna od studentica s kojom smo razgovarali prenosi nam priču koja se proširila među njezinim kolegama.

FOTO: Zagreb.info
FOTO: Zagreb.info

Senzori nisu radili?

Naime, u domu postoje dimni senzori i aparat za gašenje, pa se postavlja pitanje jesu li u trenutku požara ti senzori u kuhinjama bili upaljeni jer su ranije znali reagirati na koješta i tada bi se sirene čule po cijelom katu. Tako se danas alarm nije oglasio kada je došlo do požara.

Studentica iz Cvjetnog sumnjičava je te dodaje kako se vjerojatno nekome nešto zapalilo dok je kuhao ili je u pitanju problem sa strujom. Također, dovodi u pitanje kvalitetu renovacije doma te nagađa da će sada naplatiti renovaciju, no i da je sama priča s kvalitetom gradnje upitna. Je li tome doista tako i je li netko uistinu riskirao smještaj i život studenata – pokazat će istraga.

Upit o ovoj temi poslali smo Studentskom domu Cvjetno, do okončanja teksta nije došao.

>>> POŽAR SUKLJAO CVJETNIM: Tri osobe ozlijeđene, studenti evakuirani

>>> (FOTO) Dramatične fotografije otkrivaju detalje požara


Komentari