STRAVA U ZAGREBU: Izašao iz zatvora i brutalno pretukao kćer

Pixabay

”Policiju sam molila više od sat vremena da mi spase djecu od pijanog bivšeg muža zlostavljača koji je uvjetno pušten iz zatvora da bi bio s njima dok sam ja u bolnici. No prije nego su napokon izašli na intervenciju, premlatio je moju 14-godišnju kćer, davio je, bacao je po ulici i glavom nabijao u zid. Cijelo to vrijeme njezin je sedmogodišnji brat, dječak s  autizmom, vrištao i plakao od užasa”, govori za 24 sata Edina D. F. (42).

Edina je prije nekoliko dana imala tešku ginekološku operaciju tumora, a već dvije godine je njezin bivši suprug Suad F. u gospićkom zatvoru gdje služi kaznu jer je prijetio ubojstvom tetama u vrtiću koji pohađa njihov sin, a napominje kako je već njen suprug već bio u zatvoru radi obiteljskog nasilja.

”Osuđen je jer je mene zlostavljao, a djeca su tome svjedočila. Jednom mi je sjedio na leđima i držao nož pod vratom, a naša je kći urlala i preklinjala ga da ne zakolje mamu. Moj bivši suprug je i teški alkoholičar, sva djela je počinio u pijanom stanju i sudski mu je određena mjera za obvezno liječenje od alkoholizma”, nastavlja svoju tužnu priču Edina.

Kada je saznala da mora na operaciju, nadležni centar za socijalnu skrb predložio je da se zatraži uvjetno otpuštanje oca iz zatvora i da on čuva djecu dok je majka u bolnici.

”Nisam se protivila odluci centra da ih on čuva vjerujući da djecu neće dirati, jer je uvijek tukao i zlostavljao samo mene, njih nije nikada. No kada sam shvatila da u petak poslijepodne negdje pijan hoda okolo s mojim sinom koje je dijete s posebnim potrebama, znala sam da će se nešto loše dogoditi. Zato sam počela preklinjati policiju da pomognu, ali nisu me ozbiljno shvaćali ”, priča Edina koja je u petak iza 13 sati uporno pokušavala dobiti bivšeg supruga na mobitel.


Vidjevši da se on ne javlja, oko 17 sati je alarmirala policiju i shvatila da je oni ne shvaćaju ozbiljno pa u meduvremenu zvala kćerku i operirana taksijem išla do svog doma u Petruševcu.

”Stigla sam iza 18 sati, istodobno kad i policija. Kćer mi je ispričala da ju je otac počeo mlatiti u kući i udarati joj glavom o zid, zbog čega je skočila preko balkona. On je skočio za njom i nastavio je šakama mlatiti. Otrgnula se i pobjegla u susjedovo dvorište gdje ju je sustigao, nastavio tući, strgnuo joj majicu i grudnjak. Mlatio ju je onako golu pred svima na ulici, a njezinom je glavom razbio jednu dasku na ogradi. Svi su gledali, nitko nije pomogao, samo su pozvali policiju. Kćer i sina mi je na kraju u svoju kuću sklonila jedna susjeda ”, priča Edina.

Njezina kći H.F. je hospitalizirana u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj, a pijani bivši suprug je odvezen u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče.

Komentari