Strava u Dumovcu: Preuzeli psa s teškom ozljedom glave, očitali čip, nazvali vlasnicu i razotkrili strašnu istinu

Foto: Facebook / Azil Dumovec

Sklonište za nezbrinute životinje Dumovec preuzelo je psa s ozljedom glave te se nakon očitavanja čipa došlo do vlasnice. Potom su otkriveni zastrašujući detalji.

“U Remetama smo jutros preuzeli psa s ozljedom glave. Očitali smo čip i nazvali vlasnika. Tu nam se razotkrila strašna priča. Čovjek koji je vlasnici obećao psa odvesti na uspavljivanje veterinaru, najvjerojatnije je stvar uzeo u svoje ruke. I to na izuzetno okrutan način – nanoseći mu snažne udarce nekim predmetom u glavu. Na sreću, pas je preživio”, navode iz Dumovca pa nastavljaju:

“Mi smo ga odveli na Veterinarski fakultet gdje mu je rana pregledana i očišćena. U Skloništu smo mu stavili okovratnik kako bi mu rana što lakše i brže zacijelila. Slučaj prijavljujemo nadležnim institucijama. Pas je star devet godina, veseo i vitalan. Mi preuzimamo brigu o njemu do daljnjega. Nadamo se da će brzo zaboraviti ljudsku okrutnost.”

Foto: Facebook / Azil Dumovec

Već po samim fotografijama vidi se koliko su ozljede teške i tek treba doznati tko je osoba koja ga je “vodila na uspavljivanje” kao i zašto je vlasnica htjela uspavati psa koji ima devet godina, zdrav je i vitalan, pišu vijesti.hr.

Komentari