Strašan prizor pred Traumatologijom: Tridesetak puta prijavili da žena leži pred cestom, a nikoga da joj pomogne!

Screenshot: KBC Sestre milosrdnice

Prizor žene kako leži okrenuta na bok na pločniku Boškovićeve ulice tik uz ogradu Klinike za Traumatologiju, nikoga ne može i ne smije natjerati da okrene glavu i da produži, a to se upravo dogodilo, piše Jutarnji.

Dogodilo se to danas oko 17 sati. Prolaznica na biciklu kretala se tom dionicom te ubrzo otkrila u kakvom ’empatičnom’ društvu živimo i da jedan ljudski život vrijedi vrlo malo, a možda i ništa. Za Jutarnji list ispričala je što se dogodilo.

“Skoro sam ženu koja je ležala na pločniku pregazila bicklom. Automatski sam odjurila u bolnicu. Na trijaži je bila doktorica ili sestra, ne znam, i rekla sam joj za gospođu koja leži na pločniku. Znate što mi je odgovorila? Da sam od jutra već 33. koja to prijavljuje te da kao građanin slobodno mogu nazvati Hitnu i ispuniti svoju građansku dužnost. A hitna se nalazi s druge strane zgrade. Pitala sam je glasno u prisustvu još dva pacijenta i tri sestre na porti: ‘Dakle, vi ne smijete otići do žene na cesti i pregledati je?’ Na to mi je gestikulirajući licem odgovorila: ‘Paaaa možemo’. Zatim sam glasno zaključila: ‘Onda očito nećete. I skroz vam je ok da stara žena satima leži ispred bolnice?’

Ništa mi dalje nisu odgovorili jer su bili zaokupljeni uzimanjem podataka od pacijenata s pitanjima oko kovida”, kaže za Jutarnji list građanka (podaci poznati redakciji) koja se nakon šokantnog dijaloga na bolničkoj porti vratila do vremešne gospođe koja je ležala i dalje u istoj pozi, nemoćna, na pločniku. Tamo je već bio prolaznik koji je u međuvremenu pozvao Hitnu pomoć, a koja je za tri minute došla na mjesto poziva.

Na upit je li išta gospođa govorila ili je bila u besvjesnom stanju, prolaznica je rekla da je bila pri svijesti, ali dezorijentirana i evidentno zapuštena. Upravo zbog potonje činjenice, kako kaže, da je možda riječ i o beskućnici, djelatnik Hitne joj je ukazao da se “pripazi i da ne prilazi jer da gospođa možda ima buhe”.

“Ljudi radi hunjavice moraju biti u izolaciji i onda im se nadgleda kretanje jer su opasni za društvo, a kad žena leži na cesti ispred bolnice iz nepoznatog razloga to nije apsolutno nikakav problem. Na kraju su mi rekli da im je žao i da to nije u nadležnosti njihove bolnice. Prestrašno. Nikad takvo što nisam doživjela, a ovo je pokazatelj svega u sustavu ove zemlje “, zaključila je prolaznica.


Komentari