Strani investitori ulažu u novu pivovaru Medvedgrad

Najuspješnija hrvatska i europska crowdfunding kampanja na Funderbeam platformi.

Nakon svega par dana od lansiranja crowdfunding kampanje Pivovare Medvedgrad na Funderbeamu, kroz koju je od 165 online investitora prikupljeno više od 700.000 eura, izvjesno je da je ovo najuspješnija Funderbeamova crowdfunding kampanja u Hrvatskoj, ali i Europskoj uniji.

Investicije su na Funderbeam pristigle iz Belgije, Njemačke, Italije, Danske, Velike Britanije, Estonije, ali i iz udaljenijih dijelova svijeta poput Japana, Koreje i Brazila. Svi zaposlenici Pivovare također su postali investitori. Medvedgrad smatra da je ovo izvrsna prilika da nakon četvrt stoljeća svi koji vole Medvedgrad i službeno postanu dio Pivovare, a uključivanje u ovu kampanju koja traje do 19.12., za investitore donosi i cijeli niz dodatnih pogodnosti.

Ulaganje u proizvodnju vrijedno 10.000.000 kuna

Nova pivovara će biti kapaciteta 25.000 HL, imati varionicu za kuhanje piva od 6.000 litara, od prikupljenih sredstava investirat će se u novu punilicu za boce od 5.000 boca / sat, a svi procesi biti će kompjuterski vođeni. Na novoj lokaciji postojat će i dodatna mogućnost širenja do 50.000 HL bez potrebe za dodatnim investiranjem u novu opremu za kuhanje piva ili novu punilicu – najskuplje dijelove proizvodnje.

Također, imat će izgradnju, servis i održavanje postrojenja na istoj lokaciji – što je velika prednost zbog fleksibilnosti i smanjenja troškova.

Pivovara Medvedgrad je prva hrvatska pivovara koja razvija nove trendove i koja je svojom kampanjom na Funderbeamu pokazala da je uvijek spremna na inovativne poslovne iskorake.


Komentari