ŠTRAJK U ZAGREBAČKOM SC-u: Što će i gdje jesti studenti ako menze neće raditi?

FOTO: studentski.hr

Štrajk će trajati sve do ispunjenja zahtjeva.

U srijedu 16. studenog počinje štrajk zaposlenika zagrebačkog SC-a. To su najavili u srijedu sanacijskom upravitelju Studentskog centra Mirku Bošnjaku, Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Sveučilištuu Zagrebu i Vladi Republike Hrvatske.

Kao razlog štrajka sindikati su naveli činjenicu da sanacijska uprava Studentskog centra u Zagrebu odbija potpisati u cjelosti usuglašen tekst Kolektivnog ugovora. Za vrijeme štrajka menze neće raditi, a još se ne zna hoće li studenti moći podizati i predavati studentske ugovore, piše Srednja.hr

Datum početka štrajka dogovoren je na međusindikalnom sastanku predstavnika Samostalnog sindikata zaposlenika studentskih centara Hrvatske, Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja, Nezavisnog sindikata Studentskog centra Zagreb i Sindikata djelatnika u kulturi, koji se održao 9.studenog,

“Kao što je već otprije poznato, sanacijska uprava Studentskog centra u Zagrebu odbija potpisati u cjelosti usuglašen tekst Kolektivnog ugovora, pa tako sindikatima i njihovim članovima ne preostaje ništa drugo nego da se štrajkom izbore za svoja prava“, stoji u priopćenju Samostalnog sindikata zaposlenika studentskih centara RH.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta primilo je preporuku Vlade Republike Hrvatske da kontaktira predsjednicu pregovaračkog odbora Sindikata te da se o učinjenom obavijesti Ured Vlade. Gospođu Sertić, nitko do današnjeg dana nije kontaktirao. 

Štrajk u Studentskom centru u Zagrebu započinje 16.11.2016. godine, u 6 ujutro , a trajat će sve do ispunjenja zahtjeva, napisali su u zajedničkoj objavi sindikata koji djeluju u sklopu SC-a. Navedeno je da će nastaviti pružati usluge samo studentima s invaliditetom zbog kojih će na lokaciji u Cvjetnom naselju raditi po pet radnika u smjeni.


Komentari