Stožer objavljuje nove podatke: Italija poslala šatore, a imamo 382 oboljelih!

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Očekuje se druga redovna press konferencija Nacionalnog stožera civilne zaštite. Članovi stožera izvijestiti će javnost o novim informacijama vezanim uz epidemiju koronavirusa u Hrvatskoj.

Ranije danas, iz stožera su potvrdili kako je 46 novooboljelih u Hrvatskoj, čime je ukupan broj narastao na 361.

Također, na snagu je stupila nova mjera koju je donio Nacionalni stožer, odnosno  zabrana napuštanja mjesta prebivališta ili stalnog boravišta.

“Od jutros od 9 sati broj oboljelih u Hrvatskoj iznosi 21, ukupni broj je 382”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Veseli me što je broj ozdravljelih 16 i oni su otpušteni”, nastavio je.

Nakon njega uslijedio je i ministar Božinović koji je kazao kako nakon ove krize neće zaboraviti tko se kako ponašao.

“Žao mi je što među nama postoje oni koji pokušavaju dodatno zaraditi na dječjim potrepštinama i najbitnijim namirnicama. Nećemo to zaboraviti”, kazao je ministar koji se zahvalio Italiji na poklonu od 26 šatora iako su njima potrebni.

”Kod oboljelih nema problema u zdravstvenom stanju”, odgovorila je Alemka Markotić na pitanje novinara.

”Ja se mogu pridružiti tom apelu, ali znam da ministarstvo poljoprivrede radi online platformu za prodaju hrvatskh proizvoda. Ovo je trenutak da svi oni koji su podcjenjivali napredak, da se prebace na ovaj oblik poslovanja. Tako će pomoći sami sebi jer će sutra biti puno konkurentniji na tržistu. Ukoliko želimo držati korak, kada ovo sve prođe, ovo je trenutak da pokušamo raditi na brendiranju hrvatskog poizvoda”’, rekao je Božinović na ideju da se u Hrvatskoj po uzoru na inozemstvo u trgovačke centre uvede prodaja domaćih proizvoda koji se inače nalaze na tržnicama.

“Službe tu moraju odraditi svoj dio posla. To se ne može samo ako je taj dio Zagreba opasan za kretanje”, rekao je Božinović kada su ga upitali što se treba učiniti s automobilima koji se stradali u zagrebačkom potresu.

 

 


Komentari