STOŽER OBJAVIO NAJNOVIJE PODATKE: U Zagrebu danas 38 novooboljelih, troje djelatnika Štampara je pozitivno!

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do ponedjeljka, 24.08.2020. do 11:00 sati evidentirane su 373 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer radi se o tri osobe više. Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 117 slučaja. Do sada je ukupno izliječeno 245 osoba, a 11 ih je preminulo.

Danas je na press konferenciji grada Zagreba Vjekoslav Jeleč kazao da je izrazito povećana aktivnost kod testiranja.

“Jučer testirano 636, 38 pozitivnih. 6 je negativne epidemiološke anamneze, 14 su kontakti, 7 novih je moguća izloženost priliom izlazaka, 9 novooboljelih je uvoz ih BiH.

U Štamparu je troje na mikrobiologiji pozitivno. Dnevno možemo obrađivati 300 do 350 uzoraka na Štamparu. Cijela smjena je u samoizolaciji”, rekao je Šostar.

“Molim sve Zagrepčanke i Zagrepčane koji imaju uputnice da se testiraju u našim domovima zdravlja kako bi smanjili gužve na zavodu”, dodao je Šostar.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do nedjelje, 23.08.2020. do 11:00 sati evidentirano je 370 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer radi se o šest osoba više. Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 114 slučaja. Do sada je ukupno izliječeno 245 osoba, a 11 ih je preminulo.

Napominjemo kako se podaci koje svakodnevno objavljujemo u isto vrijeme odnose na podatke zaprimljene od strane županijskog Zavoda do 11 sati, dok Nacionalni stožer objavljuje podatke dobivene do 14 sati. Iz toga proizlazi razlika u brojevima.

Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije ima 8 ispostava na svom području koje su vidljive niže u tablici. Svaka ispostava obrađuje podatke za grad sjedište ispostave i okolne općine. Grad Sveta Nedelja jedini je grad koji nema svoju ispostavu, već se podaci obrađuju u Ispostavi Samobor.

KORONA UŠLA U ‘ŠTAMPAR’: Cijela smjena u izolaciji, a evo kako će se to odraziti na čekanje nalaza na Covid-19

Beroš ljut zbog čekanja na testove: Uvodi novosti za testiranja u Zagrebu!


Komentari