Stožer civilne zaštite Grada Zagreba objavio podatke o novozaraženim: ‘Utakmicu koja je pred nama ćemo dobit svi zajedno’

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Stožer civilne zaštite Grada Zagreba danas je na konferenciji za novinare objavilo najnovije podatke o broju oboljelih od koronavirusa u Zagrebu.

“U zadnjih 24 sata prošlo je 137 bolesnika, a 5 ih je upućeno na testiranje”, rekao je na početku konferencije pročelnik za zdravstvo Grada Zagreba Zdenko Jelić.

“Preko Vikenda testirano 323 osoba, ukupno smo obavili 2007 testiranja, 265 osoba je pozitivno, u samoizolaciji je U karanteni je 12 osoba. Psihološku pomoć je dobilo oko 2800 osoba. Od danas kreće 200 testiranja dnevno, a onda dižemo na 300 testiranih osoba”, rekao je ravnatelj Zavoda Andrija Štampar Zvonimir Šostar.

“Imamo 4195 osoba u samoizolaciji. Imali smo 790 dojava, a utvrđeno da 224 osobe krše mjeru samoizolacije”, dodao je.

“Zagreb je jedini grad na svijetu koja ima dvije nedaće, COVID-19 i potres, a gospodarske i psihološke posljedice ćemo tek vidjeti. Zahvaljujem novinarima na dolasku i našim građanima i to dvostruko, na strpljenju građanima i Bogu na lijepom vremenu da možemo uklanjati posljedice potresa”, rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

“Utakmicu koja je pred nama ćemo dobit svi zajedno, Trebat će nam puno snage, ljubavi, solidarnosti i zajedništva. Ovo je supermaraton, a i mi ćemo nešto napraviti da se ovo ne pojavi. Ne želim da se nikada ne ponovi takvo zlo. Ljudi koji se razumiju u seizmologiju kažu da smo imali samo jedan Richer više da bi cijeli Donji i Gornji grad bili sravnjeni sa zemljom”, rekao je Bandić.

“Vozi ispod 20 posto autobusa i 10 posto tramvaja. To smo morali učiniti radi širenja virusa”, dodao je gradonačelnik”, dodao je Bandić.

Bandić je demantirao novinare da su dijelovi povijesnih zgrada završili na smetlištu na Jakuševcu “Ja ne znam što ste vi po struci. Ne može se ono što je palo vratiti nazad. Ne može se to vratiti nazad nego se može napraviti replika. Vi imate pravo na svoje mišljenje. Mora se fotkati i napraviti replika svega što je palo s povijesnih zgrada”, odgovorio je Bandić.


Komentari