(VIDEO) ‘Stop rastu cijena goriva’: Evo kako je prošla akcija zaustavljanja prometa

Matija Habljak/PIXSELL

U petak u 17 sati zaustavljen je prometa diljem u Zagreba. Desetminutnim prosvjedom građani su iskazali nezadovoljstvo zbog rasta cijene goriva.

Dok u Frankopanskoj, na Držićevoj i u Vukovarskoj automobili nisu stali; na Slavonskoj, na Aveniji Dubrovnik i  Aveniji Većeslava Holjevca promet je bio blokiran na deset minuta. Do zastoja je došlo i u Dubravi gdje je prosvjed popraćen trubama.

Matija Habljak/PIXSELL

Slični prosvjedi u Srbiji, BiH i Crnoj Gori okupili su veliki broj ljudi te su izazvali velike blokade prometa, a u BiH su zbog prosvjeda čak i pale cijene goriva.

Damir Kristijan Rogin iz inicijative Stop rastu cijena goriva ranije je za N1 da je teško ocijeniti uspjeh najavljenoga prosvjeda, ali da je moguće da bude uspješniji nego onaj u Srbiji, kao i da je moguće da prosvjed ne uspije.

Matija Habljak/PIXSELL

Građanska inicijativa Ugasi motor već danima poziva građane da danas točno u 17 sati ugase motore na svojim automobilima i ne pomiču ih deset minuta.

“Želimo zamoliti javnost da se sutra odazove u što većem broju u 17 sati i da zaustave svoje automobile kako bi ukazali vladi RH da su nameti na gorivo preveliki, a svi znamo što ti nameti dalje donose – rast cijena i pad standarda građana”, rekao je jučer na press konferenciji pred Banskim dvorima jedan od organizatora prosvjeda, Vedran Franc.

Naime,  poznato je da bi gorivo u Hrvatskoj moglo biti znatno jeftinije da se vlada odluči smanjiti trošarine.

Pogledajte video blokade Avenije Dubrovnik (kod rotora):

Video: Ivan Prelec


Komentari