‘Stop nasilju nad djecom i tatama’: Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo održala prosvjed na Markovom trgu

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo organizirala je povodom Dana obitelji prosvjed na Trgu svetog Marka prosvjedujući protiv kršenja prava očeva od strane države i centara za socijalnu skrb.

Cilj ove udruge je promicanja ravnopravnog roditeljstva, zaštita prava djeteta na cjelovitu obitelj, bez obzira na to žive li roditelji zajedno ili ne.

“Želimo da društvo razumije i učinkovito rješava probleme koji ometaju ili sprječavaju ravnopravno roditeljstvo, želimo da djeca uživaju u svome pravu na oba roditelja osiguranom Europskom konvencijom za ljudska prava, te da državne institucije počnu raditi za djecu a ne protiv njih”, poručuju.

Upravo iz navedenih razloga na Trgu sv. Marka, ispred Sabora RH i Vlade RH, Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo povodom međunarodnog dana obitelji organizirala je prosvjed “Stop nasilju nad djecom i očevima”.

Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Javnim istupom žele upozoriti na sustavno uskraćivanje prava djece na oba roditelja nakon prekida bračne ili izvanbračne zajednice. Žele upozoriti na šikaniranje brižnih očeva od strane institucija, posebno centara za socijalnu skrb i sudova.

Okupili su se uz jasne poruke na transparentima.

18403201_1513336228679347_1028952264550689515_n


Komentari