Stojak: Gdje će Grad utrošiti 250 milijuna kuna za koje se zadužuje?

FOTO: Dražen Komar

Gordana Rusak pokušala je rebalans opravdati politikama dosadašnjih Vlada.

Nakon što na sjednici Odbora za kontrolu u četvrtak 19. listopada nije prošao rebalans proračuna, rasprava se odvila i na sjednici Odbora za obrazovanje i sport na kojoj je također odbijen.

“Do rebalansa dolazi kada su pogrešno procjenjeni proračunski prihodi ili kada se pojave nepredviđeni rashodi, koji su posljedica nepredviđenih okolnosti u gospodarstvu. Svi znamo da njih nije bilo, pa ono što nas zanima kako je moguće toliko pogrešno procjeniti iznose za kapitalne investicije, a podcjeniti troškove za zaposlenike grada”, upitao je HDZ – ov Mislav Herman.

Gordana Rusak pokušala je rebalans opravdati politikama dosadašnjih Vlada.

“Pa rekla bih u dva desetljeća, negdje oko 2,5 milijardi kuna je nestalo iz proračuna zahvaljujući politikama Vlada. Kako u takvim uvjetima nešto suvislo planirati?”, kazala je Rusak.

Novost o zaduživanju Grada Zagreba za 250 milijuna kuna također je naišla na oštra pitanja. Naime, prema planu 200 milijuna trebalo bi se utrošiti na kapitalnu izgradnju objekata društvene djelatnosti. zanimljivo, nikada dosada nije bilo utrošeno niti blizu sredstava, stoga je HNS – ov Tomislav Stojak upitao na što će se taj novac utrošiti.

“‘Ajmo se igrati brojkama. Ako je izvršenje u prvih šest mjeseci 38 milijuna, ako je izvršenje prošle godine bilo gotovo 130 milijuna, a tako je bilo i prethodnih godina, neće biti više ni ove godine. Za što će se utrošiti 200 milijuna kuna? Ako će izvršenje proračuna za ovaj segment biti na razini 150 milijuna kuna, daj bože, ali neće, na što će se novci utrošiti?” upitao je Stojak.

Odbor je zatražio i pisano očitovanje o tome gdje će se utrošiti 250 milijuna kuna, a odgovor bi trebao stići do sjednice Gradske skupštine u četvrtak, 26. listopada.


Komentari