STOJAK: ‘Do kada će trajati komedija u gradskoj Komediji?’

Facebook

Ovo nije prvi put da se Tomislav Stojak zapitao što de događa u “Komediji”.

Krajem rujna prošle godine Stojak je objavio da je kazalište “Komedija” već 115 dana bez ravnatelja. Upitao je on gdje je zapelo, jer je v.d. ravnatelja Adam Končić u roku trideset dana morao pokrenuti postupak za izbor ravnatelja.

O tada je prošlo 233 dana, a situacija je još uvijek identična i Tomislav Stojak ponovo je odlučio skrenuti pažnju na to. Na njegovom Facebook profilu osvanula je nova objava s naslovom “So kada će trajati komedija u gradskoj Komediji”

“Ne znam da li znate da već 10 mjeseci gradsko kazalište ‘Komedija’ ima vd ravnatelja? Još u ožujku prošle godine većina u Gradskoj skupštini smijenila je dugogodišnjeg ravnatelja Niku Pavlovića i za vd-a postavila Adama Končića”, započeo je Stojak.

U nastavku je napisao:

“Prvi natječaj raspisan u svibnju prošle godine odugovlačio se skroz do listopada kada je Kazališno vijeće tijesnom većinom predložilo vd ravnatelja kao kandidata za novog ravnatelja, ali je prijedlog ubrzo povuklo jer, kako su rekli, ‘predloženi kandidat ne ispunjava formalne uvjete natječaja’?

Pitam se, pa kako su ga uopće mogli predložiti ako nije ispunjavao uvjete?”

Kako piše, sljedeći natječaj organiziran je u prosincu i tada je jednoglasno predložen drugi kandidat. 

“Taj njihov prijedlog poslan je na odlučivanje u Gradsku skupštinu, ali je par dana prije održavanja sjednice 20.12.2016. naglo povučen bez ikakvog obrazloženja, odnosno Kazališno vijeće obavijestilo je Gradsku skupštinu da odustaje od prijedloga kojeg je nekoliko dana ranije jednoglasno predložilo!!??”

Za kraj je jednostavno upitao do kada će ovakva farsa trajati:

“Zbilja, do kada će ova farsa trajati? Da li su sada ‘sazreli’ uvjeti da se predloži i imenuje kandidat koji je po volji gradonačelniku, a do nedavno to nije bio? Javna je tajna da su dugovanja kazališta u posljednjih 10 mjeseci još više povećana u odnosu na mandat smijenjenog ravnatelja, ali bi se ti ‘grijesi’ mogli vjerojatno i oprostiti jer je gradonačelnik u međuvremenu ipak uspio osigurati većinu za prolazak proračuna pa sad može i na jedno oko ‘zažmiriti’ i pristati na prijedlog da se izabere ‘najbolji čovjek’? Koji je u međuvremenu, vjerujem, vjerojatno ‘ispunio uvjete’ za ravnatelja?”.

>>> STOJAK SE PITA ‘GDJE JE ZAPELO?’: Kazalište Komedija već 115 dana nema ravnatelja


Komentari