‘ŠTO SMO ĆAPILI, ĆAPNULI SMO’ Izašle tajne snimke iz Bandićevog Audija, evo o čemu je pričao sa svojim vozačima

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Jedan od ključnih dokaza u aferama bivšeg gradonačelnika Zagreba, Milana Bandića snimke su razgovora iz njegova službenog vozila koje je Uskok mjesecima prisluškivalo. Iako se smatralo da je glavni sudionik afera jedan Bandićev vozač, Zdravko Krajina, snimke koje objavljuje Jutarnji list pokazuju i kako je bivši gradonačelnik i s drugim vozačima razgovarao o aferama.

Tako je lani u srpnju s drugim vozačem, Ivanom Jurčićem, Bandić govorio o policijskim izvidima koji su se provodili protiv Denisa Mohenskog i Zdravka Krajine. Jurčić šefu savjetuje kako “ova dvojica ne smiju biti blizu” te da je najbolje da sve ide preko “nekog šestog”. Inače, Uskok Krajinu i Mohenskog tereti da su sudjelovali u nezakonitoj dodjeli gradskih štandova i adventskih kućica. “Idealno bi bilo da pauziraju ovu godinu jer je ovo izborna godina”, zaključuje Bandić.

Nadalje, sudjelovanje Krajine i Mohenskog u pitanje je dovedeno i u ožujku 2020. godine, kada je Bandić snimljen u razgovoru s drugim vozačem Vladimirom Džajom. Džaja zaključuje da se Krajina malo zaigrao, a Bandić tvrdi kako mu je “dao priliku da zaradi pare”. No, priznaje da ih je “uvalio sa svojom firmom”, a Deno ih je kontaminirao, kako tvrdi.

Problematične dodjele

Naposljetku, Bandić je snimljen i u razgovoru s Krajinom gdje zaključuje: “Što smo ćapili, ćapnuli smo”. No, Krajina je optimističniji pa govori o “950 hiljada koje još uvijek imaju”. Ipak, problematična mu je bila dodjela kućica koje je naručila Turistička zajednica, a koja vrijedi 160 tisuća kuna. Na “problem” podsjeća i u rujnu te godine. “Moramo, šefe, vidjeti što ćemo, da otpišemo tih 160.000 Turističke ili što ćemo jer to je stvarno naša lova s računa kojom smo im tada izišli u susret kad je bila ona frka”, govori Krajina kojeg Bandić umiruje da je sve u redu.

“To ste vi umjesto Turističke platili?” pita ga Bandić, a ovaj odgovara: “Da, bio je dogovor da će Turistička to platiti nama, a na kraju mi smo platili, ali oni nisu platili nama”.

“To je dvadeset, dvadeset i dvije tisuće eura, nije to za bacit”, navodi Bandić. “Nije to virtualna lova…”, ubacuje se Krajina. “Da, da, to su naše pare”, zaključuje bivši gradonačelnik.

Komentari