ŠTO SE DOGAĐA? U posljednjem tjednu u Zagrebu nestale četiri osobe!

Na stranicama Nacionalne evidencije nestalih osoba došli smo do podatka kako su u posljednjih 7 dana nestale čak četiri osobe sa zagrebačkog područja. Policija za njima traga i dalje.

S adrese u Vinogradskoj ulici jučer je nestao Mirko Đurić koji inače živi u Bersečkoj ulici. Ovaj muškarac ima 60 godina i hrvatsko državljanstvo. Visok je 175 cm i srednje je tjelesne građe, a jučer se uputio u nepoznato odjeven u tamni radni kombinezon.

Baš kao za Mirkom, policija traga i za Anom Mihajlović koje je nedavno napunila 18 godina. Ana je srednje tjelesne građe i ima smeđe oči, a u trenutku nestanka bila je odjevena u sivo crnu majicu, traperice i crne tenisice. U Zagrebu se udaljila s adrese u Ulici svetog Mateja.

Voldin Željko nestao je 12. svibnja 2020. godine. Ovaj hrvatski državljanin nestao je nakon što se udaljio s adrese u Ulici Sveti Duh u Zagrebu, a prijavljeno prebivalište mu je u Zaprešiću. Željko je rođen 1969. godine i srednje je do jače tjelesne građe.

Posljednja nestala osoba u posljednjih 7 dana je Darko Špehar koji je rođen u travnju 1984. godine. Iako mu je prebivalište inače u Saborskom, nestao je iz Vinogradske ulice u Zagrebu. Srednje je tjelesne građe, a ima smeđe oči i kosu.

 

Na stranicama Nacionalne evidencije nestalih osoba kao nestala bila je navedena još jedna osoba, koja je u međuvremenu javila da je riječ o netočnoj informaciji. Cilj ove objave jest pomoći zabrinutim obiteljima kako bi se nestali građani što prije pronašli, a u tako ozbiljnim situacijama netočnim infomacijama nema mjesta.

“Poštovani, u evidenciji NENO (Nacionalna evidencija nestalih osoba) objavljuje se nestanak osoba prijavljenih policiji. Nestala je osoba ona osoba koja se udaljila iz svog uobičajenog okruženja protivno svojoj volji ili u skladu sa svojom voljom, kada s obzirom na njene uobičajene životne navike, ponašanje, socijalne kontakte, profesionalne aktivnosti to nije uobičajeno. Nakon zaprimanja prijave nestanka osoba u roku od najkasnije 24 sata taj se podatak objavljuje i u evidenciji NENO. Isto tako, nakon zaprimanja informacija da ne postoji potreba za daljnjim traganjem za određenom osobom, u najkraćem mogućem roku, podaci o toj osobi uklanjaju se iz evidencije NENO. Sukladno navedenom jasno je da se podaci koji se nalaze objavljeni u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba (NENO) mijenjaju na dnevnoj bazi i nekoliko puta, odnosno promptno ažuriraju”, odgovorili su nam iz policije i tako objasnili slučaj pete nestale osobe.

 

 

 

Komentari