ŠTO SE DOGAĐA? Samo jučer dogodilo se više krađa diljem Zagreba, od zlatarne do džeparenja na ulici!

Ilustacija: Zeljko Hladika/PIXSELL

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je kako su se jučer na području Zagreba dogodilo nekoliko krađa.

Tako je jučer oko 14.45 sati u Centru u Masarykovoj ulici, nepoznati počinitelj došao u zlatarnicu “Zaks” i zatražio zaposlenice da mu pokažu nakit. Kada je 27-godišnja zaposlenica to učinila počinitelj je iskoristio nepažnju i otuđio nakit nakon čega je trčeći pobjegao iz zlatarnice. Visina štete za sada nije utvrđena. Iz zlatarnice su nam otkrili su kako je ukradeno devet zlatnih narukvica.

“Počinitelj je u našoj prodavaonici bio 20 do 30 minuta, razgledavao je te je ukrao devet zlatnih narukvica dok se kolegica okrenula i brzo je odjurio iz prodavaonice. Kod sebe nije imao oružje, barem koliko znamo, a smatramo da je krađa bila planirana”, rekla nam je jedna od zaposlenica “Zaks-a”.

Sat vremena prije jučer u centru u Zvonarničkoj ulici, nepoznati je počinitelj došao do stana 76-godišnjakinje i lažno se predstavio kao službena osoba. Kada ga je gospođa pustila u stan, iskoristio je njenu nepažnju te joj otuđio novac, dokumente, bankovnu karticu i mobitel. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna, javljaju iz policijske uprave Zagrebačke županije.

Dok je oko 18.30 sati u Centru u Ilici, na ulici, nepoznati je počinitelj prišao 51-godišnjakinji te joj iz ruke istrgnuo torbicu s novcem, dokumentima i mobitelom. Pri njegovom bijegu s mjesta događaja oštećena je prolaznicima dala do znanja da je žrtva kaznenog djela tražeći pomoć u hvatanju, na što su reagirali građani, sustigli ga i zajedno zadržali do dolaska policije. Osumnjičeni je po dolasku policije na mjesto događaja priveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

FOTO: Marko Prpic/PIXSELL

Dovršeno je i kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom zbog sumnje da je 28. listopada oko 20.50 sati u trgovini u Ilici s polica otuđio više različitih prehrambenih proizvoda u vrijednosti oko 1200 kuna, a nakon čega ga je na izlasku uhvatio zaštitar i zadržao do dolaska policijskih službenika. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Također, dovršeno je i istraživanje nad 43-godišnjakom zbog sumnje da je 27. veljače 2020. godine oko 12.30 sati, prema unaprijed stvorenoj namjeri oduzimanja tuđe pokretne stvari s ciljem da je protupravno prisvoji, došao u Ulicu Kneza Borne u Zagrebu te iz nezaključanog osobnog automobila marke Land Rover zagrebačkih registarskih oznaka otuđio torbicu s novcem, dokumentima i bankovnim karticama.

Otprilike sat i pol nakon otuđenja, jednom od otuđenih bankovnih kartica neovlašteno je u trgovini u Ulici Ivana Maletića obavio kupovinu duhanskih proizvoda, a tom prilikom vlastoručno je na potvrdi o novčanoj transakciji krivotvorio potpis oštećenog. Nekoliko minuta kasnije, s istom namjerom došao je na benzinsku postaju u Aveniji Dubrovnik te ponovo bankovnom karticom oštećenoga neovlašteno obavio kupovinu duhanskih proizvoda. Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 9.000 kuna.
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici protiv osumnjičenog podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.


Komentari