Što se događa sa ZET-ovim linijama? Građani u nevjerici kasne na posao: ‘Vozač mi je rekao da vozi kada on hoće!’

Ilustrativna fotografija (foto: Tomislav Kristo / CROPIX)

Zagreb je nakon gotovo dva mjeseca izašao iz karantene. Puste gradske ulice ponovo su pune automobila, ljudi, biciklista te – tramvaja i autobusa.

Mnogi Zagrepčani su se vratili na posao, a to je prouzročilo gužve u javnom prijevozu. Ništa neobično, pomislili bismo, no kako svjedoče naši čitatelji ljutiti zbog kašnjenja na posao, javni gradski prijevoz je u kaosu. Kako tvrde, sve zbog – rasporeda.

“Uspostava uobičajenog javnog prijevoza u gradu Zagrebu još uvijek je u tijeku”, priopćili su u ZET-u te se stoga mogu očekivati povremena kašnjenja i zastoji.

Ipak, iskustva naših čitatelja koji su nam se obratili govore kako svako jutro čekaju autobuse i po pola sata.

“Autobusne linije su kaotične i uopće nema rasporeda. Točnije, jedan je raspored na polaznoj stanici, drugi na dolaznoj, a treći na internet stranicama ZET-a. Uopće nismo sigurni kada autobus dolazi i koji je raspored točan. Nekad dođe odmah, a nekad ga čekam preko 20 minuta”, rekao nam je jedan ogorčeni čitatelj koji putuje autobusnom linijom 118 za koju na ZET-ovim stranicama nema nikakvih informacija o novom rasporedu ili izmijenjenoj ruti.

Javio nam se i drugi čitatelj s identičnim problemom. “Nekada na posao dođem pola sata ranije, a nekada točno u minutu jer su autobusi totalno nepredvidivi. Koliko vidim, tramvaji voze normalno, no autobusi imaju neki čudan raspored kojeg se ne drže. Ne znam je li to zbog radova u gradu, ali ovako prije nije bilo”, rekao je.

Za razliku od gospodina ranije, druga čitateljica je jutros imala još manje sreće sa javnim prijevozom te je kasnila na posao. “Autobusi uopće ne voze prema rasporedu i nejasno je kada isti kreće sa stanice. Ovo je strašno, pa zar trebam svako jutro krenuti sat i pol ranije da bih stigla na posao na vrijeme jer ne znam što me čeka?”, zapitala se čitateljica.

“Da stvar bude gora, neki dan sam upitala vozača autobusa po kojem rasporedu voze te mi je samo odbrusio da on vozi kada on hoće”, rekla je u nevjerici.

Za ovaj problem obratili smo se ZET-u te čekamo odgovor na pitanje što se događa s rasporedom javnog prijevoza.

ZET mijenja nekoliko trasa: Zbog radova brojne će autobusne linije voziti obilazno, donosimo vam popis svih promjena

Komentari