Što se događa, raspada li se postojeća sportska infrastruktura? Bazen Svetice zatvoren do kraja rujna

Početkom kolovoza krenulo se sa pojačanim redovnim održavanjem bazena Svetice, kojim su planirani određeni zahvati na redovnom održavanju i saniranju uočenih manjkavosti.

Predmetna sanacija je zbog određenih tehnoloških postupaka, sukladno uputama tehnologa, zahtijevala dodatne aktivnosti, te je posljedično tome neminovno produljenje prvobitnog planiranog roka.

S obzirom da su radovi u završnoj fazi, očekujemo da se isti završe do konca rujna 2018., kada bi se i bazen otvorio u punoj funkciji za korisnike, priopćili su iz Sportskih objekata.

Na (ne)rad bazena Svetice osvrnuo se i zagrebački HSS priopćenjem, fotografijama i upitom što se događa s najskupljim zagrebačkim bazenom.

Bazen Svetice zatvoren od 30. srpnja 2018. godine i do daljnjeg ne radi. Maksimirski stadion je nedovršen. Bazen Svetice je jedan od najskupljih bazena u ovom dijelu Europe. U takvim okolnostima gradonačelnik najavljuje nove spomenike i stadione. Postojeća sportska infrastruktura se raspada. Postavlja se pitanje odgovornosti izgradnje kapitalnih objekata u Gradu Zagrebu, odgovornosti za kvalitetu i cijenu tih građevinskih radova, pita se zagrebački HSS u svom priopćenju. 

HSS tvrdi kako bi gradonačelnik trebao pod hitno preispitati dosadašnje radove i dati odgovor tko je kriv za loše radove i previsoku cijenu tih istih nekvalitetnih radova.

Od ustanove Upravljanje sportskim objektima očekujemo informaciju kada se može očekivati početak rada bazena na Sveticama, jer građani zaslužuju znati više od informacije „do daljnjeg ne radi“, navodi se u priopćenju.


Komentari