ŠTO SE DANAS DOGAĐA U GRADU? Slavimo starije osobe, a netko će osvojiti i nagradu ‘Europski građanin’

pixabay.com

Danas je Međunarodni dan starijih osoba.

Već u 8.30 sati gradonačelnik Bandić otvorio je 22. kongres Europskog udruženja za psihoterapiju Autonomija i osjećaj pripadnosti.  Kongres se održava u Sheratonu, a završava sutra, u subotu 1.listopada.

Sljedeće na rasporedu je dodjela nagrade Europski građain 2016. koja se održava u 11 sati u Saboru.

Humanitarna udruga fra Mladen Hrkač jedna je od 50 dobitnika nagrade Europski građanin za 2016. godinu. Europski parlament od 2008. svake godine dodjeljuje Nagradu kao priznanje
za iznimna postignuća za promicanje boljeg uzajamnog razumijevanja i jače povezanosti građana država članica te olakšavanje prekogranične i transnacionalne suradnje unutar Europske unije.

Točno u podne, kada opali Grički top, na Zrinjevcu počinje 13. gerontološki tulum. Manifestacija se održava povodom proslave Međunarodnog dana starijih osoba.

>>> ŠTO BISMO BEZ NAŠIH BAKA? One prkose godinama, debljaju nas i uvijek imaju spremnu toplu riječ i čvrst zagrljaj (FOTO)

U okviru Manifestacije, od 10,00 do 13,00 sati, Grad Zagreb, Zaklada Zajednički put, domovi za starije osobe, udruge umirovljenika i druge organizacije civilnog društva prezentirat će svoje programske aktivnosti.

Uz bogati kulturno-zabavni i rekreativni program, u preventivno-zdravstvenom dijelu predviđeni su i besplatni pregledi – mjerenje tlaka i šećera, mjerenje tlaka venske cirkulacije, statusa vitamina i minerala, kompjuterska analiza stopala i procjena posture tijela.

>>> ZAŠTO VAM ONI TOLIKO SMETAJU? U tramvajima idu na živce, a nisu dobrodošli niti u dućanu! (FOTO)

S istim povodom se u 19 sati održava i svečana akademija Matice umirovljenika grada Zagreba. Gradonačelnik Milan Bandić ni ovo neće propustiti. Pozdravit će sve prisutne u Domu Hrvatske vojske, na adresi Stančićeva 4. 


Komentari