ŠTO S PROČELNICIMA? ‘Mutikaše, uhljebe i ostale gnjusine odmah nogom u gu*icu!’

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Otkako je zasjeo na tron metropole, ali i puno prije toga, razglaba se treba li Tomislav Tomašević zadržati stare pročelnike ili ih pak sve zamijeniti ‘svojima’. Nekima mandat istječe uskoro, dok su neki ‘sigurni’ sve do 2024. godine. Naslušali smo se razloga od političara, no zanimalo nas je što misle obični građani – treba li ovima koji su sada na tim pozicijama dati šansu. Pitali smo vas, a vi kažete:

“Treba. Da mu pomognu što prije pasti u ponor”, sarkastičan je jedan naš čitatelj.

“Da, one koji su svoj posao obavljali stručno i savjesno. Svakako im oduzeti 7 zamjenika i 9 savjetnika. Tolike zamjenike i savjetnike nema niti američki predsjednik. Sve ostale poslati na burzu”

“Ne. Zašto bi netko bio pročelnik do mirovine? Četiri godine i novi.”


“Da koji rade savjesno svoj posao, a mutikaše, uhljebe i ostale gnjusine odmah nogom u guzicu!”

“Možda samo one koji su pošteno delali, dolazili na posao, ali je pitanje da li ima takvih”

“Može one koji su dobro radili, no prije toga treba identificirati i eliminirati sve one koji su bili dio Bandićeve kaljuže. Mirka Jozić nema što više tražiti, a ni Lovrić. O ostalima bi se moglo razgovarati.”

“Ma šta će mu kad on to može sve sam. Svestran je stručnjak, što bi plaćao druge kad zna, odnosno može on. Još ima pored sebe Radu Borić i Sandru Benčić. Ja mislim da je to obećavajuća ekipa.”

Neki nemaju milosti

“Svakog pojedinačno ‘obraditi’. Tko je pošteno radio svoj posao (ako takvih ima – to se vidi po rezultatima) zadržati, a ostale ne pustiti da odu, nego, ako treba procesuirati. Da ne bude po onoj – kko je jamio, jamio.”

“Ma tko je raja sa ulice da o tome odlučuje?! Ako se tako razmišlja onda neće biti bolje nego kod prethodnika. Znači svaki će dovlačiti svoje i gdje smo onda?! Ostavite vi čovjeka da radi, sam će procijeniti trebaju li ovi dosadašnji ostati ili otići.”

“Preuzmi odgovornost, zato su te izabrali. Kakvi referendumi? Kakav populizam? Il’ ćeš samo dokazati da si isti k’o i svi drugi čim se dočepaju vlasti…”

“Ne, treba istražiti šta su radili, i ako je bilo nepravilnosti za to odgovarat, ti pročelnici skupa sa Banditosom su nabili dug koji je tu!”

“Ne, jer ni jedan nije došao zbog sposobnosti nego zbog podobnosti. Svi natječaji su bili namješteni. I svima zaposlenima treba provjeriti diplome.”

Vrijeme će pokazati?

“To će on i njegov tim odlučiti kad snime situaciju. Ja im želim puno sreće i snage u raspetljavanju toga đumbusa koji mi je malo i poznat.”

“Kako stvari stoje, svi su Bandićevi i triba prominit sve od čistačica, pa naprid, jer nikad ne znaš ko je “špijun” ili ko će ti zapinjat nogu”

“Samo sposobne i koji iza sebe imaju dobro obavljeni posao bez mrlje. Ne treba odmazda, ali treba napokon postavljati ljude po stručnosti. To ovoj našoj lijepoj državi nedostaje, stručni, ne podobni kadrovi.”

Komentari