ŠTO MU JE TO TREBALO? Boras od kadetkinje tražio da skine masku: ‘Slikajte ju, ne samo pametnu nego i lijepu’

Foto: Darko Tomas / CROPIX

U skladu s epidemiološkim mjerama obilježena je 29. godišnjica vojnog učilišta “Doktor Franjo Tuđman”. Tako su putem videoveze promovirani polaznici diplomskih i preddiplomskih sveučilišnih vojnih studija Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje, a ukupno je promovirano 110 diplomanata od kojih je 29 žena.

Na promociji kadeta navedenog učilišta prisustvovao je i rektor zagrebačkog sveučilišta Damir Boras, a mnoge je neugodno iznenadio njegov ispad pred novinarima.

Naime, kadetkinja Anđela Matković, najbolja je u svom naraštaju, a rektor je od nje, prije davanja izjava zatražio da skine masku, a zatim konstatirao da je lijepa.

Kadetkinja je poslušala Borasa te skinula masku, no neugodu zbog navedenog nije mogla sakriti na svom licu.

“Slikajte ovu našu lijepu kadetkinju, ne samo pametnu nego i lijepu. Je l’ tako? Samo skinite malo ovo da vas vidim. Krasno. Evo, slikajte ovu našu lijepu kadetkinju, ne samo pametnu nego i lijepu. Je l’ tako?”, rekao je Boras novinarima.

U jednom trenutku se počeo i pravdati kako smatra da nije učinio ništa loše.

“Nije to nikakva diskriminacija, dakle ja smatram sve žene lijepima, ako su pametne, onda su sigurno milijun posto lijepe“, objasnio je Boras, a snimku je objavila Nova TV.

“Kalokagatija je jedno načelo – koje se nalazi u dobrim ljudima, a dobri ljudi su i lijepi ljudi. Nije to nikakvo, u smislu onom erosa, nego u smislu stvarne duševne ljepote”, rekao je rektor, te istaknuo kako je htio pokazati koliko je zapravo duša od kadetkinje lijepa.

Na pitanje novinara smatra li svoj istup neprimjerenim Boras je odgovorio da se ne boji stereotipa.

“Gledajte, ne treba se bojati tih riječi, dakle, to su stereotipi. Pa gledajte ima i zgodnih muškaraca. Pa gledajte, svi kažete, pristali momci, dobro građeni, pravi. Pogledajte ove koji su štitili predsjednika”, pravdao se Boras, naglasivši da je kadetkinju istaknuo pored ostalih jer je najbolja.


Komentari