ŠTO KAŽU NOVE BROJKE? Još preko 900 zagrebačkih učenika u samoizolaciji: Na jučerašnjih 300!

Photo: Patrik Macek/PIXSELL, Ilustracija

Četvrti val epidemije ne popušta, a najbolje to znaju školarci i njihovi roditelji. Jučerašnje korona brojke pokazale su da je preko 300 učenika srednjih i osnovnih škola završilo u samoizolaciji, a danas se taj broj popeo na – preko 900.

Naime, jučer je zbog pozitivnog nalaza kod 92 učenika i tri nastavnika osnovnih škola te 59 učenika i dva nastavnika srednjih škola, izrečena mjera samoizolacije za 706 učenika osnovnih i 242 učenika srednjih škola.

Photo: Damir Spehar/PIXSELL/ Ilustracija

U posljednja 24 sata u Zagrebu su zabilježena 1028 nova slučaja zaraze koronavirusom, a 26 osoba je umrlo, izvijestio je Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

Broj potencijalno ozdravljenih ili oporavljenih je 120.702, što je 1078 osoba više, nego jučer.

Broj cijepljenih se povećava

Jutros na redovnoj konferenciji za novinare, gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je kako je u Zagrebu barem jednu dozu cjepiva primilo 75 posto odraslog stanovništva, što je daleko najveći prosjek na razini županija u Hrvatskoj.

“Od četiri odrasla građanina, tri su primila barem jednu dozu cjepiva. Cijepljenje je završeno za 67 posto odraslog stanovništva. Po tome Zagreb prednjači na druge županije u Hrvatskoj i u odnosu na prosjek”, istaknuo je Tomašević.


Komentari