Što je to jutros osvanulo na zagrebačkim ulicama? Zagreb je nakratko postao New York

Na ulicama centra glavnog grada danas je svima jedan detalj okupirao pažnju. Crvena „kutija“ odnosno stalak za novine, specifičan samo za ulice New Yorka, stigao je u Zagreb i brojne slučajne prolaznike podsjetio na omiljenog superjunaka. Ususret jednoj od najiščekivanijih igara ove godine za PlayStation 4, Marvelov Spider-Man, Zagreb je nakratko postao New York, a Zagrepčani su imali priliku pročitati popularni Daily Bugle – novine u kojima je kao fotograf radio Peter Parker, glavni protagonist, koji nakon ugriza radioakitvnog pauka stječe nadljudske moći i postaje Spider-Man.

Igra koja konkurira za najzanimljiviju ove jeseni, ugledala je svjetlo dana na isti dan kada je Zagreb dobio svoje prve Daily Bugle novine i karakteristične crvene dispenzere za njih, 07.rujna kako je i najavljivano. Marvel i Insomniac Games udružili su se u stvaranju potpuno nove i autentične Spider-Manove priče. Ovo nije Spider-Man koji se viđao u filmu. Ovo je iskusni Peter Parker, koji je vještiji u borbi protiv visokog kriminala New Yorka. Istovremeno pokušava uskladiti svoj kaotični osobni život i karijeru, dok sudbina devet milijuna Njujorčana leži u njegovim rukama. Igra počinje uvodom gdje Petera Parkera budi telefonski poziv upomoć. Napadnuta je banka, a jedino Spider-Man može otkloniti prijetnju. Igra odlikuje fantastičnom grafikom i realističnim prikazom New Yorka. Jedinstveno iskustvo upoznavanja grada koji nikada ne spava, njihanje po zgradama i zidovima Velike Jabuke uz pomoć paukove mreže i borba protiv negativaca kao što su Electro, Scorpion ili Vulture tek su dio dugonajavljivanje video igre.

Marvelov Spider-Man radio je Insomiac Games, studio kojem je Spider-Man prva licencirana igra u 24 godine postojanja. U igri se neće igrati samo sa strip junakom, već s i s Peterom Parkerom, čovjekom iza odijela superjunaka. Dok Zagrepčani listaju Daily Bugle novine, koje su preuzeli sa stalka za novine prije odlaska u školu ili na posao, za ljubitelje igara, gaming sezona upravo počinje, jer je službeno izašao Marvelov Spider-Man za PlayStation 4.


Komentari