Što i kako su kuhale naše bake 1960-ih? Saznajte što se promijenilo u odnosu na danas

Muzej grada Zagreb (Wikimedia)

Tijekom školskih proljetnih praznika u Muzeju grada Zagreba u sklopu Edukativno muzejske akcije održat će se radionica “Što i kako su kuhale naše bake 1960-ih” za osnovnoškolce.

Na radionici će posjetitelji imati prilike sastavljati jelovnik po pravilima kuharice “Suvremena prehrana i kuhanje” Mire Vučetić iz 1961. Također će se posjetiteljima prezentirati pravila ispravne prehrane iz 1960-ih te će se ista usporediti s današnjim pravilima kako bi se utvrdile sličnosti i razlike.

Prehrambena industrija u Hrvatskoj najviše se razvila 1960-ih godina. Kako bi se skratilo vrijeme potrebno za pripremu jela, jer se sve više žena zapošljavalo, proizvodila se “gotova” hrana i instant (brzi) proizvodi. Istovremeno, s novim načinom proizvodnje hrane, tiskane su i nove kuharice koje savjetuju domaćice kako pripremati jela za obitelj.

Radionice će se održavati od utorka, 23. travnja, do petka, 26. travnja u terminima od 10:00 do 11:30 sati. Cijena radionice je 10 kuna, što uključuje i razgled Muzeja te knjižnicu Akcije.


Komentari