Što će biti s više od 300 Zagrepčana koji su žrtve potresa? Za njih od jeseni više nema mjesta u SD Cvjetno

Foto: FAH / POOL

Građani čije su nekretnine stradale u potresu, njih više od 300, raspoređeno je u 1. i 2. paviljonu Studentskog doma “Cvjetno naselje”, a dolaskom studenata njihov je ostanak upitan, piše 24 sata.

“U tijeku su deratizacija, dezinfekcija i popravljanje štete nastale u trećem paviljonu SD-a “Cvjetno naselje”, rekao je Mario Župan, savjetnik u zagrebačkom SC-u.

Krajem srpnja završio je natječaj za smještaj za nadolazeću akademsku godinu na koji se prijavilo više od 10.500 studenata. Rezultati se očekuju sredinom kolovoza, a 1. rujna počinje useljavanje.

“SC na raspolaganju ima 6935 kreveta, od toga u SD-u ‘Cvjetno’ – 1800. Stradalnici u potresu zauzimaju 490 kreveta, što je više od pet posto kapaciteta SC-a”, objasnio je Župan i dodao kako ne zna kakav je plan države za zbrinjavanje građana s obzirom na to da Studentski dom po nalogu mobilizacije MUP-a samo pruža smještaj građanima koji Vlada financira.

“Oko 250 građana nije ispunilo uvjete za natječaj za zamjenski smještaj, a oko 150 nije ni uputilo nikakvo rješenje”, objasnio je Župan.


PORAŽAVAJUĆI KOMENTAR ČOVJEKA KOJI JE DIJELIO ‘NALJEPNICE’ ZGRADAMA: ‘Kategoriziranje prema naljepnicama sa brzih pregleda jako je nepravedno’

Komentari

loading...