Što će biti s kućicama na Trgu? Trut tvrdi: ‘Kućice ne smiju raditi’, Bandić ističe: ‘Riječ je o simboličnoj gesti!’

Foto: HINA/ POOL/ Edvard SUSAK

Na glavnom zagrebačkom Trgu danas je obilježen početak Adventa u Zagrebu, zajedno s gradonačelnikom Milannom Bandićem i zagrebačkim obrtnicima. Prije današnjeg dana, te prije stupanja na snagu novih mjera, na Trgu je osvanučo desetak adventskih kućica, što je zbunilo brojne građane.

Gradonačelnik Milan Bandić danad je izjavio kako kućice ne krše mjere, te je dodao kako je on izdao dozvolu za iste prije tri dana.

Navodno kućice neće biti prodajnog, već izložbenog tipa.

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut upitan je u Dnevniku HRT-a o tim sajamskim kućicama i smiju li one raditi.

“One ne mogu raditi. U odluci stoji da sajmovi ne mogu raditi”, odgovorio je Trut.

Rekao je i kako postrojbe civilne zaštite obavile 1649 nadzora u dvadesetak sati. Trut je naglasio kako je kod 75 pravnih osoba uočeno nepravilnost, te je 36 nepravilnosti uklonjeno na licu mjesta. Istaknuo su za 39 nepravilnosti napravljene bilješke koje su upućene prema inspektorima civilne zaštite koji će pisati prijave.

Dodao je i kako su inspektori civilne zaštite, policija i inspektori Državnog inspektorata su napravili 1059 nadzora, gdje su spoznali 54 nepravilnosti, te je izrečeno 36 usmenih upozorenja, a izdano je 39 prekršajnih prijava te jedna kaznena prijava.

Ipak, nije potpuno jasno smiju li kućice ipak ostati na Trgu i raditi kao izložbeni objekti ili ne smiju niti to.

Bandić o kućicama na Trgu: ‘Crni petak je bio jučer, koga vi pravite bedastim? Moj potpis nešto vrijedi!’

Komentari