’Što bi bilo da je neki element Pelješkog mosta pričepio Plenkovićev ego’: Juričan bocnuo premijera pa otkrio koje ime želi da povijesni most nosi, Zagrepčanima je jako dobro poznato

Photo: Zoe Sarlija/PIXSELL

I dok se na društvenim mrežama vode rasprave o tome jesu li se ili nisu na spajanju Pelješkog mosta poštovale epidemiološke mjere, Dariu Juričanu, aktivistu i redatelju, ali i sve glasnijem kritičaru gradske, ali i državne vlasti, u oko je upalo drugačije kršenje mjera.

Naime, na svom Facebook profilu istaknuo je kako je premijera Andreja Plenkovića prijavio Inspektoratu rada jer na terenu nije nosio zaštitnu kacigu.

Istaknuo je potom i brigu, ali i žalost “što je Plenković svojim postupkom – nenošenjem zaštitne kacige i prsluka za vrijeme radnog procesa doveo u zabludu cijeli državni vrh RH, ugrozio sigurnost svite, a time je prekršen i Zakon o zaštiti na radu (NN 71/14, 118/14, 154/14 , 94/18, 96/18), te Pravilnik o zaštiti na radu (NN 105/2020).

Zakonske obveze

“Ne želim ni zamisliti što bi bilo da je neki element Pelješkog mosta (s nadom da će ga se zvati Most Milana Bandića) pričepio Plenkovićev ego. Tragedija”, ističe zatim pa moli Inspektorat da postupi sukladno ovlastima i zakonskoj obvezi i kaznom ukaže na HDZ-ovo nepoštivanje pravnog poretka i zakona RH.

“Premijer je radnim danom dostupan na: Vlada RH, Adresa: Trg svetog Marka 2, Zagreb, ukoliko ga tamo ne nađete pitajte Martinu Bienenfeld gdje je nova špelunka za tajne sastanke”, zaključio je.


Komentari