STIŽU NADSTREŠNICE U 11 KVARTOVA! Jedno naselje opet ‘zaboravljeno’: ‘Godinama molimo da djeca ne kisnu dok čekaju bus’

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Čak 11 četvrti dobit će nove nadstrešnice na autobusnim i tramvajskim stajalištima, vrijednih 100.000 kuna po komadu.

Grad Zagreb upravo je raspisao natječaj vrijedan 5,8 milijuna kuna za njihovu nabavu i postavljanje, nakon čega će početi i priprema terena te montaža.

Smijestit će se nove nadstrešnice na ukupno 58 lokacija, većinom na istoku metropole, a čak polovica u Gornjoj Dubavi i Sesvetama. Smještene će uglavnom biti u gusto naseljenim područjima, poput Ulice 144. brigade u Novom Jelkovcu ili Grižanske u Dubravi, prenosi Večernji.

No jedno je naselje opet zaboravljeno, iako godinama čekaju zaštitu od vjetra i kiše te upozoravaju kako učenici autobus za školu čekaju pod vedrim nebom. Radi se o Svetoj Klari.

Iako je Jadranko Baturić, predsjednik Vijeća četvrti Novi Zagreb zapad, početkom godine najavio da će onamo do kraja prosinca stići 12 novih nadstrešnica, neke od njih i u Klaru, no to se nije dogodilo.

“Problem je njihovo postavljanje jer za većinu ne postoje tehnički uvjeti. Nema nogostupa, a bez toga nema nadstrešnice, pa rješavamo imovinsko-pravne odnose s vlasnicima parcela. No ide sporo”, objašnjava Baturić, piše Večernji.


Komentari