Stižu dobre vijesti za buduće brucoše Filozofskog fakuteta : Evo o čemu se radi

Filozofski fakultet u Zagrebu poznat je po prijemnim ispitima na kojima se provjerava opća kultura i logičko razmišljanje, a po uvođenju državne mature postao je i jedini Filozofski fakultet u Hrvatskoj koji ih je provodio. Dok su se maturanti opušteno prijavljivali na Filozofski fakultet u Zadru, Rijeci ili Osijeku, oni koji su htjeli postati brucoši sa zagrebačkom adresom morali su izdvajati 4 sata pisanja ispita i oko 400 kuna plaćanja istih.

No, kako saznajemo od predstavnika FFZG-a, i on ukida prijemni ispit za većinu studija. Zadržat će ga samo na onim studijskim programima koji zbog velikog interesa potencijalnih studenata moraju imati dodatne provjere, a za sada je to studij psihologije, piše Studentski.hr

Upisi bez prijemnog uključivat će i generaciju studenata koji će studij upisivati sljedeće akademske godine. Uvjeti upisa na preddiplomske studije bit će objavljeni nakon što budu usvojeni na sjednici Senata Sveučilišta u Zagrebu.

Ovakav način upisivanja, za koji su se zalagali i predstavnici Studentskog zbora Filozofskog fakulteta, a o kojemu se dugo pričalo, sljedećoj će generaciji maturanata uštedjeti i vrijeme i novac te će olakšati čitav postupak.


Komentari