Stiže pomoć za zagrebačke poljoprivrednike: Grad dijeli potpore

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine u ponedjeljak su u nastavku sjednice jednoglasno prihvatili gradonačelnikov prijedlog o dodjeli potpora poljoprivrednicima radi ublažavanja posljedica uzrokovanih koronavirusom.

Potpore se dodjeljuju za povećane troškove izravnog trženja ili nemogućnosti trženja vlastitih poljoprivrednih proizvoda na tržištu Zagreba uzrokovane koronavirusom. Dodjeljuju se kao bespovratna novčana sredstva u obliku subvencija.

Korisnik potpore može biti fizička i pravna osoba koja posluje u organizacijskom obliku: obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, obrt registriran za poljoprivrednu djelatnost te trgovačko društvo registrirano za poljoprivrednu djelatnost koje ima manje od deset zaposlenih i godišnji promet ispod dva milijuna eura.

Iznos potpore utvrđuje se ovisno o kategoriji i tržišnom razredu korisnika potpore. Najviši iznos potpore u kategoriji poljoprivrednik u 1. tržišnom razredu iznosi 1.000 kuna, u 2. razredu 2.000 kuna,  dok je u trećem tržišnom razredu 3.000 kuna a u četvrtom 5.000 kuna.

Najviši iznos potpore u kategoriji poljoprivrednik profesionalac u 1. tržišnom razredu iznosi 3.000 kuna, u 2. razredu je u 6.000 kuna, u 3. iznosi 10.000 kuna te u 4. tržišnom razredu 15.000 kuna.

Iznosi potpora uvećavaju se za 50 posto ako je korisnik certificirani poljoprivrednik i ako je korisnik mladi poljoprivrednik.

Tekst javnog poziva s pripadajućim obrascima bit će objavljen na web-stranici Grada Zagreba (www.zagreb.hr) te će biti otvoren do iskorištenja sredstava, najkasnije do 15. studenog.

Selska opet na udaru: tek što je otvoreno raskrižje s Ozaljskom, pukla je cijev, a i gradi se autobusno stajalište

 


Komentari