STIŽE POLARNA ZIMA! Temperature će se spustiti i do -20

Piękno w Tobie!

Zima će stvarno pokazati zube.

Zbog pritjecanja hladne zračne mase polarnog porijekla, idućih dana u Hrvatskoj možemo očekivati razdoblje iznimne zimske hladnoće koja će biti praćena mjestimičnim snijegom.

U unutrašnjosti će se temperatura tijekom noći spuštati do -15 °C, lokalno i do -20 °C, a dnevne vrijednosti mogu biti osjetno ispod -5 °C, praćene jakim sjevernim vjetrom. Treba naglasiti da će vjetrovito vrijeme potrajati sve do subote, kada se očekuje postupno smirivanje vjetra.

Vrlo je vjerojatna poledica te smrzavanje predmeta i objekata.

Prolazne oborine očekuju se na prijelazu sa srijede na četvrtak, te ponovno izglednije početkom sljedećeg tjedna. U unutrašnjosti će uglavnom biti u obliku snijega, a malo snijega nošenog jakom burom može pasti i duž obale i otoka.

Izrazito hladne noći uz led pratit će i glavni grad sve do kraja tjedna. Temperature će se u Zagrebu kretati od -8 do -11, a dani će također biti oko hladniji , većinom oko ništice ili pak u minusu. 

Hladni val svoj bi vrhunac trebao dosegnuti u petak i subotu, a postupno ublažavanje zimskih uvjeta očekuje se početkom sljedećeg tjedna, kažu iz DHMZ-a.

>>> TJEDNA PROGNOZA: Snijeg je već pao, a stižu i ogromni minusi


Komentari