STIŽE NEUGODAN VIKEND I PAKLENI TJEDAN: Dolazi nam vremenska nepogoda od koje će mnogi patiti!

Igor Kralj/Pixsell

Ovakvom vremenu ne nazire se kraj tako da se dobro pripremite na ono što nas čeka narednih tjedan dana.

Ove godine pogodila nas je neuobičajeno blaga zima. Nešto više snijega vidjeli smo samo jednom, a on se otopio jednakom brzinom kojom je i pao. Kiše gotovo da i nije bilo, ali nas je zato gotovo mjesec dana magla pratila gdje god da smo krenuli. No, posljednjih dana sve miriši na proljeće, ljudi šetaju u kratkim rukavima, ne nose se više čizme, debele jakne, kape, šalovi i rukavice.

Kako su nam ovoga tjedna temperature u Zagrebu skočile na, za siječanj, nevjerojatnih 17 stupnjeva Celzijevih, neki su se itekeko obradovali, ali većini je ta nagla temperaturna promjena vremena dosta zasmetala, pa se osim cijelog spektra virusa i bakterija kojima ovakvo vrijeme pogoduje, zrakom širi i nervoza od južine. U slučaju da ste se ponadali kako će vam barem vikend biti malo manje “proljetni” prevarili ste se jer nas ovakvo vrijeme čeka i u naredna dva dana.

Jedna stvar je još i gora, a to je da bi nas za vikend mogla oplahnuti i kiša, ali s dolaskom kiše temperature se neće pretjerano spustiti. Bit će uglavnom oko 12-13 stupnjeva Celzijevih. No, pravi horor nastavlja se već sljedećeg tjedna, to jest početkom veljače. Najavljene su temperature koje će gotovo cijeli tjedan ići do 17 stupnjeva Celzijevih i da uglavnom će nas i dalje nervirati jugo. Mala promjena nazire se tek krajem idućeg tjedna kada bi temperature trebale malo pasti.

Savjetujemo vam da se svakoga dana slojevito odjenete jer će jutra uglavnom biti hladnija, dok nas već oko podneva čeka porast od 10-ak stupnjeva Celzijevih. Naravno, u slučaju da ste pobornik ovako toplog vremena u ovo doba godine, sljedećih tjedan dana bit će kao stvoreni za vas.

Screenshot
Screenshot


Komentari