STIŽE I ĐANI STIPANIČEV! Objavljen detaljan raspored na punkovima za cijepljenje bez naručivanja u Zagrebu

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Od početka tjedna u tijeku je cijepljenje prvom dozom u Zagrebu bez naručivanja. Cijepljenje će se ove srijede provoditi od 8.00 do 12.00 sati i od 14.30 do 19.00 sati na punktovima za masovno cijepljenje Domova zdravlja Zagreb – Centar, Zagreb – Zapad i Zagreb – Istok, a to su:

• Dom sportova, Trg Krešimira Čosića 11
• Sportska dvorana gimnazije Lucijana Vranjanina, Trg hrvatskih Pavlina 1
• Srednja tehnička škola Jelkovec, Vladimira Strahuljaka 1, 10 360 Sesvete

Na punktu Zagrebačkog Velesajma cijepljenje se sutra odvija prema unaprijed dodijeljenim terminima i nije moguće doći bez najave.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu organizirali su punkt za cijepljenje PRVOM dozom cjepiva bez naručivanja na adresi Škola narodnog zdravlja, Rockefellerova 4, u vremenu od 8.30 do 11.00 i od 16.00 do 19.00 sati. Osobe starije od 65 godine i kronični bolesnici trebali bi doći u jutarnjem terminu do 11 sati, a nakon toga slijede mlađi od 40 godina. Iza 17.00 sati, predviđeno je cijepljenje osoba koje imaju 40 i više godina

Cijepljenju, isključivo PRVOM dozom cjepiva moći će pristupiti samo osobe s osiguranjem HZZO-a (zdravstvena iskaznica i MBO su nužni).

Zamjenica ravnatelja HZJZ-a Ivana Pavić Šimetin, u ponedjeljak nam je otkrila kako bi se danas trebao cijepiti jedan poznati pjevač i koje dobne skupine trebaju biti na oprezu zbog vrućina.

“Starije osobe i oni s kroničnim bolestima zaista trebaju paziti. Općenito se ne bi trebali izlagati nepovoljnim uvjetima, pogotovo ovim vrućinama i jakom suncu. Međutim, osobe srednje dobi i mlađi ljudi nakon cijepljenja se mogu vratiti svojim dnevnim aktivnostima. Evo dat ću za primjer našeg poznatog pjevača Đanija Stipaničeva koji će se cijepiti u srijedu ovdje i nakon cijepljenja će održati koncert u Langovom parku u 19.30 sati”, otkrila nam je Pavić Šimetin.


Komentari