STIMULACIJA: Grad organizatorima Adventa vraća polovinu novca koju su izdvojili za najam!

Foto: Sitana Omer/Zagreb.info

Manifestacija Advent u Zagrebu bit će proglašena od posebnog značaja za Grad Zagreb. 

Gradonačelniki Milan Bandić najavio je kako će svim organizatorima Adventa u Zagrebu, zbog stimulacije da ta manifestacije bude što kvalitetnija, vratiti polovinu iznosa plaćenu za najam javnog prostora. 

Iako je to malo neobično, Advent u Zagrebu će kao manifestacija biti proglašena od posebnog značaja na grad za vrijeme njenog trajanja, pa će se na taj način moći izvesti i ovaj stimulativni popust za njene organizatore.

No, s obzirom da su posredničke agencije već potpisale ugovore s iznosima propisanima pravilnikom o najmu javnog prostora, Grad Zagreb će im naknadno vratiti preplaćeni iznos najamnine. Diskontna cijena vrijedit će od dana od kada se manifestacija Advent u Zagrebu proglasi od posebnog značaja za Grad Zagreb. 

Posredničke agencije unajmile su ukupno 162 štanda. Dnevna cijena najma za ugostiteljski štand iznosi 35 kuna po kvadratnom metru, dok za ostale štandove cijena stoji 20 kuna po metru kvadratnom. Posredničke agencija štandove su iznajmljivale za cijenu od 6 000 kuna do 8 000 kuna za suvebnire, te od 25.000 kuna do 140.000 kuna za ugostiteljsku djelatnost, dok je Turistička zajednica za programe agencijama podijelila 2,1 milijun kuna, prenosi Večernji.hr. 

>>>UHVATILI SMO VAS NA DJELU: Nikada nećete pogoditi što svi obavezno napravite na adventu! (FOTO)

>>>ADVENT JE DIVAN I U DNEVNIM SATIMA: Osmijesi Zagrepčana govore tisuću riječi (FOTO)

 


Komentari