STIGLE SU BROJKE ZAGREB Preko tisuću novozaraženih, a evo koliko ih je cijepljeno

Prema podacima HZJZ-a u protekla 24 sata na području Zagreba novooboljele su 1.053 osobe od covida-19, a oporavilo se 1.320 osoba, priopćeno je iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo (NZJZ) “Dr. Andrija Štampar”.

Od 776 COVID-om zaraženih osoba 96 su kontakti COVID+ osoba, četiri su osobe doputovale iz BIH, Njemačke i Mađarske. 66 oboljelih osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze, a za 25 osoba obrada je u tijeku. Kod dvije osobe moguća je izloženost na radnom mjestu. Za 560 osoba poslana je uputa o mjerama, dvije su osobe izložene tijekom okupljanja, četiri u obrazovnim ustanovama, a 17 osoba obrađeno je od strane liječnika obiteljske medicine/ HZJZ-a.

Covid u školama

Jučer je zbog pozitivnog nalaza testa na SARS-CoV-2 kod kod 15 učenika i dva nastavnika osnovnih škola te 10 učenika srednjih škola izrečena mjera samoizolacije za 141 učenika osnovnih i 57 učenika srednjih škola.

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novooboljelo je 20 korisnika, tri zdravstvena i četiri nezdravstvena djelatnika.

U subotu u Zagrebu cijepljene 2.294 osobe


Komentari