Stigla optužnica za najpoznatijeg hrvatskog ubojicu: Prijeti mu najteža moguća kazna!

Foto: Jakov Prkic / CROPIX

Filipa se tereti za ubojstvo, općeopasnu radnju i posjedovanje oružja, a u optužnici DORH-a navodi se kako je bio svjestan da svojim postupcima može dovesti u opasnost život, tijelo i imovinu većeg broja ljudi.

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv Filipa Zavadlava zbog počinjenja tri kaznena djela, piše 24 sata.

Tereti ga se za teško ubojstvo, općeopasnu radnju i za posjedovanje oružja.

Kako piše u optužnici, na teret mu se stavlja da je 11. siječnja u Splitu radi ranije planiranu osvetu prema broju osoba iz narkomanskog kruga koji su iznuđivali, prijetili i fizički napadali njegovog brata i njega osobno nabavio automatsku pušku marke Kalašnjikov i naoružan došao na predio Šperuna u Velom Varošu.

Zatim je prema dvojici muškaraca u namjeri da ih usmrti ispalio veliki broj hitaca, a obojica su preminula. Nakon toga, okrivljenik je krenuo dalje sa svojim pohodom te nakon što nije nikog zatekao kod kuće do koje je došao, nastavio kretanje i naišao na trećeg oštećenika kojeg je također usmrtio.

Uz to, Zavadlava se tereti kako je bio svjestan da time dovodi u opasnost život, tijelo i imovinu većeg broja ljudi i vozila koja su tu bila ili su prolazila. Tim hicima oštećen osobni automobil Hyundai Matrix u kojem su bile tri osobe, kao i parkirani Audi A3. Došlo je pritom i do oštećenja vrata jedne od kuća u Jerinoj ulici na Šperunu.

Ako Zavadlav bude optužen, prijeti mu do 50 godina zatvora.

 

 


Komentari