STIGLA NAM JE KIŠA, TEMPERATURE DRASTIČNO PALE: Pogledajte što nam tek nosi sljedeći tjedan

Photo: Goran Jakus/PIXSELL

U gotovo cijelu Hrvatsku stiglo je osvježenje, koje je snizilo paklene temperature što su nas grijale proteklih dana.

Premda je kiša bila najavljena još u subotu, ona je stigla tek danas, u nedjelju i to u veliki dio Hrvatske. S njom je došla i blaža temperatura pa je u odnosnu na jučerašnja 33 stupnja Celzijeva, danas prognozirano maksimalnih 21 do 24 stupnja, što je na koncu svakako dobro došlo osvježenje.

U Zagrebu će danas prevladavati promjenljivo oblačno i svježije, većinom ujutro i prijepodne uz mogućnost za kišu ili poneki pljusak. Vjetar povremeno umjeren, na udare i jak sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 22 do 24 °C.

Kako javlja Državni hidrometeorološki zavod, u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu bit će promjenljivo oblačno s mjestimičnom kišom i pljuskovima od jutra, dok je poslijepodne moguć jači razvoj naoblake te pljusak praćen grmljavinom. U Dalmaciji će biti pretežno sunčano i vruće te tek ponegdje može biti lokalnih pljuskova i grmljavine, dok će se današnje osvježenje i promjena vremena najmanje osjetiti na južnom Jadranu.

Što nas čeka idući tjedan

U tjednu koji slijedi neće biti tako izrazito visoke temperature, sve do petka najviša dnevna temperatura neće prelaziti 29 stupnjeva Celzijevih, osim u sljedeću subotu kada će ići do 33 stupnja. Ve od ponedjeljka očekuje se razvedravanje, a malo ugodnije vrijeme očekuje se od srijede do petka kada bi oblaci trebalo malo sakriti sunce.

DHMZ
DHMZ

 


Komentari